JobOn-Air is voor alle thuisblijvers en werkzoekenden

Foto: JobOn

Zo’n twee maanden geleden stond nog een aantal bijeenkomsten van JobOn (voorheen DeBroekriem) in de planning op verschillende locaties in Arnhem. Maar de corona-crisis heeft alles veranderd.

Sindsdien is JobOn volledig online gegaan met JobOn-Air.

Online webinar

Dit blijkt een succes, ook voor vrijwilliger Carolien Polaseke, eventmanager voor JobOn in Arnhem: “Mijn laatste workshop was op 11 maart, vlak voor de coronamaatregelen van kracht werden. Mijn volgende workshop stond al gepland, maar dit werd een online webinar. Doordat je nu niet meer plaatsgebonden werkt, kun je veel meer mensen bereiken met je webinar. Dat vind ik een groot pluspunt.“

Landelijke community voor werkzoekenden

JobOn (voorheen De Broekriem) is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Met ons gratis aanbod van zo’n drie webinars of workshops per dag, bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.”

Kansen benutten

Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Het was wel even schakelen natuurlijk en het kostte wat tijd om ook met de kinderen thuis een nieuw ritme te vinden. Toen dat er was, kon ik me vol richten op hoe dat hosten van een webinar werkt. We gebruiken namelijk verschillende tools. Maar ik vond het direct leuk, ben gaan oefenen met de spreker en op 15 april gingen we live. Het was een hele leuke ervaring, dus heb ik bij JobOn aangegeven meer webinars te willen hosten. Deze maand doe ik er weer twee én ik heb het plan om zelf als spreker een webinar voor JobOn te verzorgen,” aldus Polaseke, vrijwilliger voor JobOn in Arnhem.

Zinvolle ontmoetingen

Op de vraag of JobOn nu volledig online doorgaat als alles straks weer ‘normaal’ is, zegt Vermeer: “Het is een mooi experiment voor ons om te kijken hoe dit werkt, maar natuurlijk zullen we na deze crisis ook weer onze netwerkbijeenkomsten op locatie organiseren. Want al zijn deze digitale ontmoetingen erg zinvol, echt persoonlijk contact tussen werkzoekenden in Arnhem blijft meer dan waardevol.”

Over JobOn

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. Om iedereen thuis te blijven inspireren is JobOn sinds de corona-crisis volledig online gegaan met JobOn-Air.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden