Neem een visje voor een ander mee

Foto: Nederlands Visbureau

Het Nederlands Visbureau startte onlangs de actie ‘Neem een visje voor een ander mee’. Ben je zelf gezond en kom je nog bij de viswinkel of viskraam, neem dan ook voor iemand anders die de deur niet uit kan een visje mee.

Vis is gezond en goed voor de weerstand. Juist voor de kwetsbare mensen die nu binnen moeten blijven is het belangrijk dat ze goed blijven eten.

Veel winkels verkeren in zwaar weer

Met de actie ‘Nee een visje voor een ander mee’ wil het Nederlands Visbureau iedereen helpen gezond te blijven en tegelijk de vishandelaren ondersteunen. Veel winkels verkeren in zwaar weer doordat hun horeca-activiteiten gestopt zijn en ook de consumptie ter plekke van kibbeling, lekkerbekken en broodjes, die voor veel ondernemers een groot deel van hun omzet uitmaakt.

Visje voor je oma

Wie nu voor zichzelf een gezond visje koopt bij de visdetaillist, geeft invulling taan de oproep van Mark Rutte: ‘Zorg voor jezelf en voor elkaar’ door ook een visje mee te nemen voor de buurman, voor oma of een van de anderen in zijn omgeving. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een haring, een lekkerbek, gerookte makreel of schol. Je steunt dan ook meteen de Nederlandse vissers.

In Arnhem kun je vis kopen op de markt en bij de volgende viswinkels:

Voor meer informatie over de gezondheidsaspecten van vis en visrecepten zie Visrecepten en Nederlands Visbureau.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden