Extra opvanglocatie Gelderse coronapatiënten in Mooi-land te Doorwerth

Foto: Vilente

Locatie Mooi-Land van zorgorganisatie Vilente te Doorwerth in onze buurgemeente Renkum, is ingericht en voorbereid als Corona Care Centrum. Deze capaciteitsuitbreiding maakt verblijf en zorg mogelijk voor patiënten uit de ziekenhuizen in onze Veiligheidsregio Gelderland-Midden.

Het gaat dan om mensen die vanuit hun thuissituatie door de huisartsen of de wijkverpleging worden doorgestuurd. De samenwerkende partijen hopen hiermee de doorstroming van patiënten uit het ziekenhuis te bevorderen en de instroom van patiënten in het ziekenhuis te beperken.

Intensive care afdeling

“Het is belangrijk dat de druk op de ziekenhuizen, en dan met name de Intensive Care afdeling, beperkt wordt. Het inrichten van dit Corona Care Centrum helpt hierbij. Het aanbod van Vilente is welkom en past in onze zorgketen,” aldus Ahmed Marcouch, voorzitter van de Veiligheids –en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

De huidige cliënten van Mooi-Land bevinden zich niet op de afdeling waar de coronapatiënten worden opvangen en hebben ook andere zorgverleners. Risico op besmetting van het virus wordt daarmee voorkomen. Vanaf maandag 30 maart worden de eerste coronapatiënten ontvangen op Mooi-Land.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden