Burgers komen elkaar te hulp met onder meer Ready2help

Foto: Pixabay

Het coronavirus heeft ook positieve effecten: mensen staan voor elkaar klaar en helpen degenen die door het virus in de knel komen. Hieronder een aantal mogelijkheden om een bijdrage te leveren.

#coronahulp

Duizenden Nederlanders bieden via de hashtags #coronahulp of #coronahandjes op Twitter en andere social media hun hulp aan. Door  bijvoorbeeld boodschappen doen of koken of door vrijwillig ergens te helpen door oppashulp of vervoer aan te bieden. Heb je hulp nodig of kun je hulp aanbieden? Geef het door via deze hashtags.

Ready2help

Nu het coronavirus COVID-19 ook in ons land zich heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar bestaande netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help om in heel Nederland de meeste kwetsbare mensen te helpen en hen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Dat netwerk, dat bestaat uit ruim 40.000 mensen die oproepbaar zijn, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze: zij verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jouw in de buurt, zij bieden aan boodschappen voor jou te doen en ze checken of je oude buurman nog genoeg voorraad medicijnen in huis heeft.

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Help je mee?

Je kunt je aanmelden via: ready2help

Coronahulp Renkum

In onze buurgemeente Renkum is de facebookgroep Coronahulp Renkum sinds enkele dagen actief. Inwoners van de zes Renkumse dorpen, Oosterbeek, Renkum, Heelsum, Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze, kunnen zich aanmelden bij deze groep om hun dorpsgenoten te hulp te komen of zelf hulp te vragen. Er zijn al bijna 400 mensen lid geworden van deze groep.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden