Terugroepactie LIDL Milbona Selection Brie de Nangis

Foto: Lidl

Supermarktketen Lidl roept de Milbona Selection Brie de Nangis terug. De leverancier, Jermi Käsewerk GmbH, heeft vastgesteld dat in sommige kazen de schadelijke E.Coli bactie aanwezig kan zijn.

De terugroepactie betreft de Milbona Selection Brie de Nangis, Franse zachte kaas van rauwe melk (100 gram), met de volgende houdbaarheidsdata en lotcodes:

  • THT-datum 19.01.2020 en lotcode L29 513
  • THT-datum 20.01.2020 en lotcodes L29 513 en L29 514.

De fabrikant van de kazen is te herkennen aan de identificatiecode in een ovaal op de achterzijde. Die code is DE BW331 EG.

Poepbacterie

In de kazen met de genoemde houdbaarheidsdata en lotcodes is de vero toxine-producerende E. coli bacterie aangetroffen. Het eten van producten die besmet zijn met deze bacterie kan leiden tot diarree. Bij mensen met een verminderde weerstand (zuigelingen, peuters, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem) kunnen zich ernstige ziekten ontwikkelen.

Heb je deze kaas gekocht, controleer dan de houdbaarheidsdatum en lotcode. Zijn dit dezelfde als hier boven genoemd? Eet de kaas dan niet op, maar breng deze terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijg je in de winkel terug. De kazen die een andere houdbaarheidsdatum, lotcode of identificatiecode hebben kun je wel gewoon eten.

Contact

Wil je meer weten over de terugroepactie van de Milbona Selection Brie de Nangis door Lidl, neem dan contact op met de supermarktketen via telefoonnummer 020 – 709 50 39 of per e-mail via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden