Arnhemse Klimaatcoalitie maakt Groene Kieswijzer

Foto: Klimaatcoalitie

Kieswijzers worden meestal gebaseerd op verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Maar tussen wat partijen vooraf beloven en hoe zij daarna daadwerkelijk stemmen op besluiten, amendementen en moties, zit vaak een groot verschil.

Daarom maakte de Arnhemse Klimaatcoalitie een kieswijzer gebaseerd op het stemgedrag van de raadsleden in de afgelopen vier jaar. De leden van de Klimaatcoalitie vinden het belangrijk dat de politiek keuzes maakt die zorgen voor het welzijn van de mens op de lange termijn. Daarbij horen groene en duurzame keuzes.

Groen en duurzaam

Beslissingen die ten goede komen van de natuur, het klimaat en de gezondheid van de inwoners van Nederland. Met deze kieswijzer laten de samenstellers zien welke partijen de afgelopen vier jaar in Arhem het duurzaamst en groenst hebben gehandeld. Daarbij geven zij per onderwerp zo goed mogelijk aan waarom een stem vóór of tegen een stelling wel of niet groen of duurzaam is. “Op die manier laten wij zien hoe we te werk gaan en hoe we keuzes maken en kunt u zelf beslissen of u zich daarin herkent. Uiteraard zijn er in de politiek ook andere belangrijke onderwerpen zoals goede en betaalbare zorg, een goed afvalbeleid of aandacht voor de arme wijken van onze stad, maar aangezien wij de Klimaatcoalitie zijn, richten wij ons in deze wijzer op klimaat en biodiversiteit,” aldus de samenstellers.

Klimaatkieswijzer

Wil je weten hoe duurzaam de verschillende Arnhemse partijen de afgelopen jaren waren? Open dan hier de Arnhemse Klimaatkieswijzer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen