Iedere Arnhemmer verdient het om het beste uit zichzelf te halen en soms is daar ondersteuning en begeleiding bij nodig. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van een baan voor inwoners die niet vanzelfsprekend aan het werk komen.
Een jobcoach biedt hierin een uitkomst. Daarom wordt het voor werkgevers nu makkelijker om werknemers te ondersteunen met een jobcoach.
Iemand met autisme die bij een jobcoach zijn frustratie kwijt kan. Een persoon in transitie die dankzij de jobcoach steun en zelfvertrouwen op de werkvloer ontwikkelde. Of een ex-gedetineerde die van zijn jobcoach het steuntje in de rug kreeg dat hij nodig had. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die laten zien dat een jobcoach werkt.
De jobcoach is er voor werknemers voor wie werken niet vanzelfsprekend is. De werknemer kan terugvallen op de jobcoach als dat nodig is. Uiteindelijk zorgt de jobcoach ervoor dat de werknemer volledig zelfstandig het werk kan uitvoeren. Ook is er minder uitval door ziekte. Jobcoaching wordt al langer succesvol ingezet door gemeente Arnhem. Dankzij een nu afgesproken gelijke werkwijze in de gehele arbeidsmarktregio Gelderland-Midden maakt het voortaan niet meer uit in welke gemeente de bijstandsgerechtigde woont. Ook weten werkgevers in de hele regio nu beter waarop zij kunnen rekenen als zij inwoners een dienstverband aanbieden. De kans op een baan neemt zo voor alle inwoners in onze regio toe.
Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Iedere Arnhemmer verdient het om het beste uit zichzelf te halen in het persoonlijk leven en op het werk. Als daar een jobcoach voor nodig is, gaan we dat nu veel makkelijker maken voor Arnhemmers die in de hele regio werken. Want het gaat niet voor alle mensen vanzelf, en een coach kan helpen met zelfvertrouwen en praktische tips. Daar worden werkgever, werknemer en de stad duurzaam beter van.”
Ook bij de inzet van jobcoaching werkt gemeente Arnhem vanuit de inwoner centraal. Er wordt altijd gekeken naar wat het beste past bij de persoon die de weg naar werk zoekt. Iedere werkzoekende Arnhemmer heeft één aanspreekpunt in de vorm van een regisseur. De regisseur kijkt samen met de inwoner welke werkwijze het beste past om de inwoner van bijstand naar werk te helpen. De aanvraag voor een jobcoach loopt ook via de regisseur en gaat in overleg samen met de werkgever.