Keti Koti Arnhem 30 juni en 1 juli

28 jun , 9:30 Gemeenteberichten
keti koti 2024comite 30 juni 1 juli arnhem voor iedereen
Comité 30 juni – 1 juli Arnhem
Gemeente Arnhem en het bestuur van Comité 30 juni -1 juli Arnhem nodigen jou uit voor het bijwonen van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van het Nederlandse trans-Atlantische slavernijverleden.
De herdenking Keti Koti in Arnhem vindt plaats op 30 juni in Park Zypendaal. De herdenking op zondag 30 juni vindt plaats in Park Zypendaal.
Op zaterdag 1 juli vindt Keti Koti plaats in Musis. Deze dag bestaat uit twee delen, de herdenking en de Prisiri (viering).

Herdenkingstocht 30 juni vanaf 14.00 uur

De Memre Waka, Marcha di Memoria, is een herdenkingstocht van nazaten van de tot slaaf gemaakten die wordt gelopen in traditionele kledij, voorafgaand aan de herdenking. Deze vertrekt onder begeleiding van muziek vanaf Sonsbeekpark, ingang Paviljoen, om 14.00 uur.
De herdenking is rolstoeltoegankelijk. Voor extra ondersteuning, zoals een tolk gebarentaal of andere specifieke voorzieningen, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel met 06 52 37 52 20.

Programma 30 juni: 15.00 - 16.30 uur

Gemeente Arnhem en het bestuur van het Comité stelen jouw aanwezigheid zeer op prijs.
• Burgemeester Ahmed Marcouch
• Barbara Esseboom voorzitter Comité 30 juni – 1 juli Arnhem
• Kinder burgemeester Zoë Mac Donald
• Spoken Word Zulile Blinker
• Muziek ‘4 the culture’
• Stiltemoment
• Jongeren van Presikhaaf University Bloemen worden uitgedeeld aan alle aanwezigen als teken van respect en verbondenheid.
keti koti arnhem 2024socials30juni

Herdenking 1 juli 12.30 – 15.30 uur

Op zaterdag 1 juli vindt Keti Koti plaats in Musis. Deze dag bestaat uit twee delen, de herdenking en de Prisiri (viering). De toegang is gratis maar je moet je voor beide onderdelen wel apart aanmelden om te kunnen deelnemen. Om iedereen die hierbij aanwezig wil zijn een zitplaats te kunnen bieden is het noodzakelijk om een plaats te reserveren.
De herdenking is van 12.30 – 15.30 uur. Tijdens de herdenking kijkt iedereen samen naar de live-uitzending van de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden in Amsterdam op groot scherm. Aansluitend zijn er toespraken van onder andere de burgemeester en de commissaris van de Koning. Er is mogelijkheid om na afloop van de herdenking met elkaar in dialoog te gaan.
  • 12.30 uur Inloop
  • 13.00 uur Opening met diverse sprekers
  • 14.00 uur Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden
  • 15.15 uur Nagesprek
  • 15.30 uur Verwachte eindtijd

Prodo Waka 1 juli 15.00 – 16.15 uur

Een kleurrijk en levendige wandeltocht, geïnspireerd op de Surinaamse traditie van de ‘Bigi Spikri’. Door mee te lopen met de Prodo Waka geef je uiting aan het belang van de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. De stoet zal worden begeleid door een Brassband die voor swingende muziek zal zorgen.
Verzamelen bij Rozet (Waterlooplein) vanaf 15.00 uur en vertrek om 15.30 uur vanaf Rozet. De optocht eindigt rond 16.15 uur bij Musis. Meld je aan voor de Prodo Waka >>

Prisiri – Vieren 1 juli 15.30 – 22.00 uur

Het belooft een dag vol cultuur, herdenking en viering te worden tijdens het Keti Koti Festival in Arnhem. Kom en vier mee op 1 juli 2024. Vanaf 16.00 barst het Keti Koti Festival 2024 los. Er zijn verschillende activiteiten, dansoptredens en optredens van een DJ en verschillende bands. En ook kinderen kunnen zich vermaken tijdens het Keti Koti Kinderfestival. Er is voor iedereen iets te doen en er zijn diverse stands met de heerlijkste gerechten aanwezig.
Bij dit onderdeel heeft de organisatie een 'pay-what-you-want-constructie'. Als je een kaartje kunt betalen stelt zij dat zeer op prijs. Op deze manier houdt de organisatie het programma toegankelijk en kan zij het ook gratis aanbieden voor mensen met minder bestedingsruimte. De opbrengst gaat naar de stichting Comité 30 juni | 1 juli.
keti koti arnhem 2024logo arnhem comite kk

Reizende expositie van 12.30 – 21.00 uur

Wetenschappelijk onderzoek naar slavernij op Curaçao is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een goede zaak, want veel informatie over slavernij ligt nog verstopt in archieven, verhalen, oude gebouwen en archeologische resten. De interactieve expo is onderdeel van het project Erfgenamen van Esperanza en laat wetenschappelijke onderzoeken zien die nieuwe inzichten hebben gegeven over slavernij op Curaçao. Loop langs de expo, doe mee aan een creatief onderzoek en speel samen met ons een educatief spel. Vanaf twaalf jaar.
De reizende expositie ‘Verstopt verleden onderzocht – Erfgenamen van Esperanza’ is tijdens Keti Koti doorlopend te bezoeken van 12.30 - 21.00 uur in de Ontvangstfoyer van Musis. Wil je meer weten over het project Erfgenamen van Esperanza? Bezoek www.erfgenamenvanesperanza.com voor meer informatie.