Arnhem investeert €1,7 miljoen in cultuur

jul 04 , 16:24 Gemeenteberichten
college b en w 2022
De komende periode investeert Arnhem €1,7 miljoen in artistieke producties en presentaties en artistieke festivals.
Het college heeft de adviezen die de Adviescommissie Culturele Subsidies over de aanvragen heeft uitgebracht overgenomen.
Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur: “Kunst is van onschatbare waarde. Het kleurt ons leven en brengt mensen bij elkaar. Als stad zijn we enorm trots op ons kunstaanbod en de vele Arnhemse makers. Nu de druk, na corona en de stijgende energielasten, alleen maar verder toeneemt op cultuur met de aanstaande verhoging van het btw-tarief is het van belang dat we onze makers goed ondersteunen."

Positief advies gehad

De adviezen van de Raad voor Cultuur voor de landelijke culturele basisinfrastructuur zijn vandaag ook bekend gemaakt. Bouwkamp: "Ik ben erg verheugd dat onze instellingen allemaal een positief advies hebben gehad. Dat betekent dat er jaarlijks circa 18 miljoen vanuit het Rijk in onze top instellingen op het gebied van muziek, dans, theater, talentontwikkeling en mode wordt geïnvesteerd.” Ook de gezamenlijke aanvraag van de musea in Arnhem en Nijmegen heeft een positief advies.

Teleurstelling

De landelijke fondsen hebben hun adviezen eveneens bekend gemaakt. Er is teleurstelling over de adviezen over Arnhemse gezelschappen van het Fonds Podiumkunsten. “We zijn blij met de ondersteuning van het Mondriaan Fonds voor twee van onze kunstpodia. Maar waar wij met onze middelen juist investeren, valt een aantal erkende theatermakers net buiten de boot. Dat is een teleurstelling," stelt de wethouder Cultuur.