Sportboulevard aan de Nieuwe Kade

Foto: Pixabay

Op zaterdag 13 april is de feestelijke opening van de Arnhemse sportboulevard. Dit is een initiatief dat sport en gemeenschap samenbrengt.

Het doel is om samen de sportboulevard tot een succes te maken.

Voor wie is de sportboulevard?

De sportboulevard is slechts het begin van een breder cultuurprogramma. Zolang de opvangschepen er zijn, blijft de sportboulevard open voor iedereen, de bewoners van de opvangschepen en omwonenden, dus ook voor jou.
Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere dag. Het doel is om samen de sportboulevard tot een succes te maken. Ook na 13 april blijft de sportboulevard toegankelijk voor alle bewoners van de opvangschepen, voorbijgangers en omwonenden. Sportbedrijf Arnhem organiseert en begeleidt wekelijks diverse leuke sportclinics. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Locatie

sportboulevard
Gemeente Arnhem.Sportboulevard nog niet af

De sportboulevard bevindt zich aan de Nieuwe Kade in Arnhem, voorbij de John Frostbrug en vlakbij de opvangschepen. Er staan verschillende sporttoestellen, een voetbalveldje, twee basketbalvelden, fitnesstoestellen, een calisthenics-toestel en tafeltennistafels. De kade is verder aangekleed met sfeervolle festivaltenten en picknicktafels. Er zijn sportcoaches en sportaanbieders aanwezig die leuke sportclinics verzorgen voor bewoners van de opvangschepen, omwonenden en voorbijgangers. Tijdens de opening is er ook een DJ aanwezig die ons warm draait. Je bent van harte welkom.
Locatie: Nieuwe Kade 25 (bij het Havenmeesterkantoortje naar beneden).

Programma 13 april

  • 11.00 uur: Kick-off met uitdagende sportclinics
    12.00 uur: Officiële opening op het terras bij het Havenmeesterkantoortje, Nieuwe Kade 25, Arnhem
    12.15 uur: Geniet van een sportieve lunch bij de kraampjes en neem deel aan clinics tot 15.00 uur
  • Vanaf 11.00 uur zijn er verschillende sportclinics op de kade voor jong en oud.
  • Trek vooral jouw sportoutfit aan en ervaar een dag vol beweging en plezier.
  • Na de officiële opening wachten er heerlijke hapjes en drankjes en kun je deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten.

Waarom is dit belangrijk?

De sportboulevard is een initiatief van gemeente Arnhem in samenwerking met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het Leger Des Heils en Sportbedrijf Arnhem. Met meer dan 1400 bewoners (waaronder asielzoekers, statushouders en Oekraïense ontheemden) op acht opvangschepen, is de sportboulevard essentieel voor een actieve dag en het versterken van de banden tussen de bewoners, wijkbewoners en voorbijgangers. Gezondheid en verbinding staan centraal in dit sportprogramma.

Breder programma in heel Arnhem

Naast de sportboulevard worden ook op andere opvanglocaties sport-skillsboxen neergezet. Ook hier zullen sportcoaches van het Sportbedrijf Arnhem actief zijn en wekelijkse sportclinics organiseren voor bewoners en omwonenden. De sportroosters vind je binnenkort online op sportinarnhem.nl en de gemeente informeert jou hierover in diverse wijken in Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen