Busvoordeelabonnement groot succes

Foto: Gemeente Arnhem

Het busvoordeelabonnement voor Arnhemse GelrePashouders is een groot succes. In de pilot kochten de eerste acht maanden ruim 40 procent van alle Gelrepashouders, meer dan zeven duizend Arnhemmers, voor slechts €15,- zo’n buskaart.

Daarmee maakten ze in totaal bijna 800.000 ritten, vooral in de stad. De ‘bijna gratis’ buskaart wordt daarom definitief ingevoerd. Dat heeft het college van B en W deze week besloten.
Met dit busvoordeelabonnement kunnen Arnhemse Gelrepashouders een jaar lang op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag onbeperkt met de bus reizen in de gemeente Arnhem.

Drukte van belang

Wethouder Nermina Kundic

Het busvoordeelabonnement voldoet duidelijk aan een behoefte, constateert ook wethouder Duurzame Mobiliteit Nermina Kundić: “De kaart is volop aangeschaft en volop gebruikt. Met elke kaart werden gemiddeld 110 ritten binnen de stad gemaakt. Dat is heel mooi, want het betekent dat vele Arnhemmers met een smalle beurs daardoor nu beter mee kunnen doen in de maatschappij. Op bezoek bij vrienden en familie, naar de sportclub of naar het centrum, dat kan allemaal veel makkelijker door deze buskaart. Daarom hebben we besloten dat dit abonnement blijft.”
Klaas Ruitenberg, gedeputeerde openbaar vervoer: “Mooi initiatief van de gemeente. Onze bijdrage hieraan is klein, maar zo kun je als gezamenlijke overheden samenwerken aan betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen.”

Bijna gratis

Alle Gelrepashouders met een abonnement krijgen per brief bericht dat ze het abonnement kunnen verlengen, wederom voor €15,-. Ook nieuwe Gelrepashouders krijgen van de gemeente bericht over de mogelijkheden van het busvoordeelabonnement.

Binnen gemeentegrens van Arnhem

Het bijna-gratis abonnement geldt alleen binnen de gemeentegrens van Arnhem. Het is mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Arnhem met de provincie Gelderland en Connexxion. Bij een busrit van Arnhem naar buiten de gemeente hoeft alleen het stuk buiten Arnhem betaald te worden. Zo worden ook busritten naar buiten de gemeente goedkoper.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen