Ramadan begint, een maand van bezinning, reflectie en samenkomen

Foto: Gemeente Arnhem.Facebook

De Ramadan is de maand waarin veel moslims vasten. Gezonde moslims van rond de twaalf jaar en ouder vasten deze periode en mogen alleen eten en drinken als de zon onder is.

Tussen zonsopkomst en zonsondergang wordt er ook niet gerookt. Als het donker is, is het tijd voor de Iftar: een feestelijke avondmaaltijd. De gemeente Arnhem wenst iedereen die de Ramadan ingaat, Ramadan mubarak (fijne Ramadan).

Iftar*

De Arnhemse Mounia Arkhouch-Smits kijkt ontzettend uit naar de Ramadan, die vandaag begint. “Het is voor mij een maand van bezinning, reflectie en samenkomen. Dit jaar verlang ik meer dan anders naar de Ramadan. Wat ik merk is dat hier steeds meer aandacht voor is en daarmee ook voor mensen die eraan meedoen. Je ziet het bijvoorbeeld doordat er Iftars* zijn in Arnhem waar iedereen welkom is. Ik vind dat heel prettig omdat het betekent dat je jezelf kunt zijn.”
*(de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang)

Het Suikerfeest

In april wordt het einde van de Ramadan gevierd. Deze dag heet de Eid-al fitr, ook bekend als het Suikerfeest, omdat er dan altijd wel ergens een tafel vol met zoete lekkernijen staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen