Nieuwe woningen in Malburgen opgeleverd

Foto: Volkshuisvesting Arnhem

Aan de Zwanebloemlaan in Malburgen zijn achttien nieuwe eengezinswoningen opgeleverd. De duurzame woningen zijn gebouwd door Nijhuis Apeldoorn in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem.

Door optimale isolatie en warmtepompen hebben de woningen een laag energieverbruik en zijn daarmee een goede vervanging van de oude eengezinswoningen die ooit op deze plek stonden.
Volkshuisvesting draagt graag bij aan de flinke opgave in Arnhem op het gebied van wonen en natuurinclusiviteit. Ongetwijfeld gaan alle bewoners genieten van hun nieuwe woning op een prachtige plek.

Meegedacht over de nieuwe woningen

De oorspronkelijke huurders hebben meegedacht over de nieuwe woningen en na een verblijf in een wisselwoning hebben enkele van hen de overstap naar deze sociale huurwoningen gemaakt. Een nieuwe woning op (ongeveer) dezelfde plek.woningen Malburgen
En: er is plek voor meer nieuwe bewoners. De nieuwe woningen zijn namelijk ook een verblijfplaats voor vogels en insecten. Zo zijn in de zijgevels nestelkasten geplaatst, hangen aan de achterzijde van de bergingen insectenhotels en draagt de beplanting van het openbaar gebied bij aan de biodiverse omgeving. Leuk om te weten: de insectenhotels zijn gemaakt van oude deuren uit renovatieprojecten door De Terugwinning. Deze sociale onderneming helpt mensen weer aan werk en werkplezier en zorgt voor hergebruik van materialen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen