Uitreiking Arnhems Meisje aan Rudolf Beijerman

Foto: Gemeente Arnhem

Tijdens de viering van het achtjarige jubileum van BurgerServiceLab Arnhem donderdagavond in de Koepelkerk ontving Rudolf Beijerman een Arnhems Meisje. Locoburgemeester, Mark Lauriks, had de eer om het beeld te overhandigen.

Beijerman ontving het bronzen beeldje voor zijn jarenlange inzet voor de stad, onder andere bij het BurgerServiceLab en de Samenwerking Arnhemse Buurthuizen.

Zich onvermoeibaar ingezet

Zowel tijdens als na zijn werkzame leven heeft Rudolf Beijerman zich onvermoeibaar ingezet voor Arnhem. Altijd gedreven door zijn liefde voor de stad en haar inwoners. Als teken van waardering voor zijn inzet voor de Arnhemse samenleving ontving Rudolf Beijerman namens het bestuur een Arnhems meisje.
Locoburgemeester Mark Lauriks: “Zoals Rudolf Beijerman zijn er maar weinig. Hij is voor Arnhem veel meer dan alleen een actieve inwoner. Met zijn kennis, kunde en enthousiasme weet hij juist ook andere Arnhemmers in beweging te krijgen voor onze geliefde stad. Overal waar hij komt lukt het hem om samenwerken een succes te maken. Inwoners, overheid en organisaties, met Rudolf in het midden komt het gemeenschappelijke doel altijd weer in het vizier: de mooiste stad van Nederland nog mooier maken.”

Drijvende kracht

Sinds de oprichting acht jaar geleden is Rudolf Beijerman betrokken bij het BurgerServiceLab. Het BurgerServiceLab is een groep actieve en betrokken inwoners van Arnhem die zich inzet voor allerlei initiatieven in de stad, bijvoorbeeld door advies te geven. Mede dankzij de drijvende kracht van Rudolf Beijerman is het BurgerServiceLab uitgegroeid tot een belangrijk netwerk in de stad dat bijdraagt aan het verkleinen van de kloof tussen inwoner en overheid.
Naast zijn werk voor BurgerServiceLab heeft Rudolf Beijerman zich de afgelopen jaren ook ingezet om de samenwerking tussen de Arnhemse buurthuizen te versterken. In 2022 leidde dit tot een buurthuizenvisie, waarmee de komende jaren een stevige basis ligt voor de samenwerking tussen de gemeente en de buurthuizen in de stad.

Arnhems meisje

Een aantal keer per jaar krijgen mensen die bijzonder veel betekend hebben voor de Arnhemse gemeenschap een Arnhems Meisje. Het bronzen beeldje is een weergave van het standbeeld dat Joop te Riele in 1980 heeft ontworpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen