‘Renaissance’ Velperweg vanaf 4 maart tot zomer 2025

Foto: Gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem kondigt aan dat ze aanstaande maandag, 4 maart, gaat beginnen met de herinrichting van de Velperweg. Deze langverwachte herinrichting, de ‘Renaissance’, zal plaatsvinden in verschillende fasen, en het project strekt zich uit tot de zomer van 2025.

Die straat is een belangrijke verkeersader die voornamelijk Arnhem en Velp met elkaar verbindt, maar ook Oosterbeek. Deze langverwachte herinrichting, de ‘Renaissance’, zal plaatsvinden in verschillende fasen, en het project strekt zich uit tot de zomer van 2025. Daarbij wordt de weg tussen de Raapopseweg en de A12 volledig aangepakt. Om de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen, zal de Velperweg gedurende deze periode volledig worden afgesloten voor alle verkeer.

In fasen

Het project is zorgvuldig gepland om de overlast tot een minimum te beperken. De aannemer zal beginnen aan de zijde van Arnhem, ter hoogte van de Huijghenslaan, en zal vervolgens in twee richtingen werken. Voor verkeer van Velp naar Arnhem wordt geadviseerd om via de Larensteinselaan richting de IJssellaan te rijden. Vanwege de afsluitingen kan het verkeer op de Boulevard Heuvelink drukker zijn dan normaal, dus bestuurders wordt geadviseerd om extra reistijd in te plannen en hun route zo nodig aan te passen.Velperweg

4 maart tot en met juli 2024

De aannemer start op 4 maart 2024 op het kruispunt met de Huijghenslaan. Deze 1e fase duurt ongeveer vijf maanden. Dit duurt zo lang omdat ook waterbedrijf Vitens en de beheerder van het elektriciteits- en gasnet, Liander, werkzaamheden uitvoeren.

Augustus tot en met oktober 2024

Zodra de 1e fase klaar is, werkt de aannemer twee kanten op:

  • Van juli tot en met september 2024 wordt er gewerkt tussen de Van der Duyn van Maasdamlaan en de Huijghenslaan.
  • Van juli tot en met oktober 2025 wordt er ook gewerkt tussen de Oude Velperweg en Esperantolaan. In dit gedeelte moet een groot transportriool vervangen worden. Daarom hebben we meer tijd nodig. Het riool wordt in stappen vervangen. Hierdoor blijven de verzorgingshuizen Insula Dei en Vreedenhoff  bereikbaar met de auto. Mogelijk via een tijdelijke weg.

Oktober tot en met december 2024

Velperweg
Kruising Rosendaalseweg-Raapopseweg.Wikipedia.org

In deze periode wordt er gewerkt tussen de Prümelaan en de Van der Duyn van Maasdamlaan. En ook tussen de Esperantolaan en Roemer Visscherlaan.

Januari tot en met maart 2025

In deze periode wordt er gewerkt tussen de Raapopseweg en Prümelaan. En ook tussen de Roemer Visscherlaan en Bronbeeklaan.

Maart en april 2025

In de periode maart en april 2025 wordt aan het kruispunt Bronbeeklaan – Van Remagenlaan gewerkt.

Mei tot en met juli 2025

Tijdens de laatste fase, van mei tot en met juli 2025, werkt de aannemer aan het gedeelte tussen de bronbeeklaan en het viaduct van de A12.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project en eventuele updates, kunnen belanghebbenden terecht op de speciaal daarvoor ingerichte projectpagina: www.arnhem.nl/velperweg. Kijk ook naar de video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen