NEC supporters welkom bij voetbalderby Vitesse – NEC

Foto: Rechtbank

Op zondag 7 april vindt de voetbalderby Vitesse – NEC plaats om 12.15 uur in het Gelredome. De afgelopen twee derby’s in Nijmegen werden al bezocht door 500 Vitesse supporters.

Omdat deze wedstrijden zonder incidenten zijn verlopen en fans zich tijdens de wedstrijd, maar ook in zijn algemeenheid goed hebben gedragen, hebben de betrokken partijen (lokale driehoek, gemeente Arnhem, politie en voetbalclubs) besloten tijdens de wedstrijd Vitesse – NEC 800 NEC supporters te verwelkomen. De derby verdient de aanwezigheid van supporters van beide clubs en betrokken partijen willen dit dan ook zoveel mogelijk faciliteren.

SentimentVitesse - NEC

Dat de wedstrijd veel sentiment met zich meebrengt is een feit. Daarom vindt er nauwe afstemming en monitoring plaats met de autoriteiten voor, tijdens en na de wedstrijd. Als er zich toch weer ongeregeldheden voordoen, is het mogelijk dat het besluit weer moet worden herzien. Een gezamenlijk evaluatie zal dat uitwijzen.
Burgemeester Marcouch van Arnhem: “Ik ben blij gestemd dat het na zoveel jaren weer mogelijk is fans van beide clubs te mogen verwelkomen. Goed gedrag wordt beloond. Laten we dit omarmen en er samen een mooie voetbalfeest van maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen