Nieuwe woningen aan de Raapopseweg

Foto: Gemeente Arnhem. Impressie woningen aan Raapopseweg

Op het voormalige Novartis-terrein in Arnhem aan de Raapopseweg gaan 125 woningen worden gebouwd omgeven door groen. Het nieuwe gebied zal plaats bieden aan verschillende soorten koop- en huurwoningen.

Met het bestemmingsplan Raapopseweg 1 is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van dit mooie project. Het toekomstige gebied wordt gerealiseerd door Ter Steege.

Flink aantal woningen

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “Tot 2040 moeten we nog 14.000 woningen bouwen en hebben we elke plek nodig. Tegelijkertijd moeten we niet alleen meer willen bouwen maar onze omgeving verbeteren. Voor alle toekomstige generaties en voor alle mensen die al zo druk aan het zoeken zijn. Daarom ben ik blij dat er nu een flink aantal woningen worden toegevoegd en dat we dat tegelijkertijd op een groene manier kunnen doen. Dat helpt Arnhem en de Arnhemmers.”
De 125 woningen zijn een mix van koop- en huurwoningen. Het zal een groene en stedelijke omgeving worden met veel aandacht voor groen, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Er komt een parkeerdek, veel groen in het gezamenlijke binnenterrein en een doorgang van de Dr. J.C. Hartogslaan naar de Velperweg. Het programma bestaat uit circa 38 sociale huurwoningen, 25 betaalbare woningen en de rest zijn vrije sector koopwoningen en appartementen. Daarnaast is er in het bestemmingsplan ruimte voor andere functies zoals horeca en maatschappelijke functies.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen