Zoë Mac Donald is nieuwe kinderburgemeester van Arnhem

Foto: Gemeente Arnhem

Zoë Mac Donald is op 25 oktober geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Arnhem. De nieuwe kinderburgemeester is gekozen door de selectiecommissie (drie raadsleden), na een selectieprocedure door drie scholen in de stad.

Zoë zal voor een jaar kinderburgemeester zijn. Zoë: “Ik hoop dat het een heel leuk en bijzonder jaar gaat worden, waarbij ik veel kan betekenen. Ik heb er heel veel zin in.”
De selectiecommissie: “Zoë is heel betrokken bij haar wijk, stad en de kinderen. Zo wil ze hulp voor kinderen in armoede en vindt ze dat kinderen die er verschillend uitzien zich moeten kunnen herkennen in speelgoed. Wij denken dat zij de stem van kinderen heel goed naar voren kan brengen, omdat zij goed zal luisteren naar wat er bij hen speelt.”

Dyla zwaait af

De eerste kinderburgemeester van Arnhem, Dyla Uitdehaag, nam na een jaar afscheid. Dyla: “Collega Marcouch, ik vond het heel bijzonder om bij u te mogen staan. Ik heb daar erg van genoten. Wethouders en alle mensen van de gemeente, heel erg bedankt.” Burgemeester Ahmed Marcouch en de vicevoorzitter van de raad, Klaartje Koorn, bedankten Dyla voor alles wat ze voor Arnhem heeft gedaan. Burgemeester Marcouch: “Je hebt heel veel gedaan op een ontzettend, mooie, energieke en inspirerende manier. Het was een fijne samenwerking. Het leukste vond ik samen in de koets om Sinterklaas te verwelkomen.” Dyla heeft onder andere de speelweek van Leuke Linden geopend en verschillende promotiefilmpjes gemaakt met de burgemeester en wethouders. Ook was zij aanwezig bij herdenkingen.

Het stokje overdragen

Dyla heeft het stokje overgedragen aan Zoë. Dyla: “Zoë, heel veel plezier als kinderburgemeester. Ik hoop dat je het net zo leuk gaat vinden als ik. Veel plezier en succes.” Het komende jaar zal Zoë samen met de burgemeester, wethouders en mensen die voor de gemeente werken mee gaan naar bijzondere gebeurtenissen. Het eerste officiële optreden van Zoë zal de intocht van Sinterklaas zijn.kinderburgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen