Ervaar ons Arnhems erfgoed en praat erover mee op 31 oktober

Foto: Gemeente Arnhem

Op 31 oktober gaat de gemeente in de Kruiskerk graag in gesprek over bijzondere plekken en gebouwen in Arnhem. De stad heeft veel meegemaakt.

In onze stad zijn daar allerlei herinneringen van te vinden. Niet alleen verhalen, ook monumenten en archeologische vindplaatsen zijn daar sporen van. Samen vertellen zij het verhaal van 5000 jaar Arnhem. Je ziet het om jou heen in de stad en daarbuiten. Van de stadsparken en de archeologische vondsten in Rozet zien veel mensen de waarde, maar ook gebouwen van na de oorlog, zoals de Kruiskerk in Malburgen, kunnen erfgoed zijn.

Uitnodiging

Op 31 oktober gaat de gemeente in de Kruiskerk graag in gesprek over bijzondere plekken en gebouwen in Arnhem. Wat vindt jij de moeite waard om te behouden en wat mag weg? Welke periode in de geschiedenis spreekt jou aan en waar zou jij meer van willen zien in jouw woonomgeving? Wat vertel je over Arnhem als iemand vraagt wat het verhaal van deze stad is?

Waar en wanneer is dit gesprek?

  • Datum: 31 oktober
  • Tijd: 19.00 tot 21.30 uur, aansluitend een drankje en een hapje
  • Locatie: Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem-Zuid
  • Je kun je aanmelden via e-mail: [email protected].
  • Deelname is gratis.

Programma

Tijd Programma-inhoud
19.00 uur Ontvangst
19.30 uur Welkom door Bob Roelofs, wethouder Erfgoed
19.35 uur Arnhems Erfgoed verrast en verbindt
19.45 uur Arnhemmers over (hun) erfgoed in Malburgen, met Bureau Ruimtekoers
20.00 uur Pauze
20.15 uur Welk erfgoed wil je graag behouden? Praat en luister mee aan de Ronde Tafels
21.00 uur Conclusies van de dag worden aangeboden aan de wethouder
21.30 uur Drankje en een hapje
22.30 uur Einde

Vondsten van dichtbij bekijken

Naast luisteren en praten over erfgoed, kun je deze avond archeologische vondsten van oud-Arnhemmers van heel dichtbij bekijken. En je kunt gemeentelijke archeologen van alles vragen over het verre verleden van de stad. Kom het beleven op de Archeologiemarkt!

Op expeditie in een SRV-wagen

Misschien heb jij zelf herinneringen aan de wederopbouw na de oorlog. De gebouwen uit die tijd vertellen het verhaal van de herrijzenis van Arnhem. Over deze jonge monumenten gaat het in de SRV-wagen. Deze oude winkelwagen is nu een escaperoom en minimuseum. De wagen staat op 31 oktober weer in Arnhem-Zuid net als in jouw jeugd of die van jouw (groot)ouders.
De Archeologiemarkt en de SRV-escapewagen zijn de hele avond open.

Bewoners over project Route Malburgen

Malburgen verandert, en dat is natuurlijk best mooi! Maar tegelijkertijd kan het soms ook overweldigend voelen. Daarom maakten Malburgers samen met een theatermaker van Bureau Ruimtekoers de audioroute Route Malburgen, vol met persoonlijke anekdotes en verhalen die een uniek beeld geven van de Malburgse geschiedenis. Zij delen hun ervaringen graag op deze avond.
De gemeente ziet jou graag op 31 oktober in de Kruiskerk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen