‘Deur dicht, licht uit’

Foto: Gemeente Arnhem

Op 1 december ontvingen twee Arnhemse binnenstadsondernemers de eerste ‘deur dicht, licht uit’ bordjes. Zo laten zij zien dat ze gastvrij en open zijn voor gasten, maar tegelijk aan de energierekening denken.

Het eerste bordje werd overhandigd aan Michiel Ausems van Anne en Max, door wethouder Nermina Kundić en Liesbeth de Zoete van de Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Arnhem. Daarna kreeg Specsavers een bordje uit handen van de wethouder en Veronique Gallé van de winkeliersvereniging City Centrum Arnhem. Zaterdag worden er honderden bordjes aan winkeliers en horecagelegenheden door heet Arnhem uitgedeeld.deur dicht

Energie lekt weg

Bij veel horecaondernemers en winkeliers in de binnenstad lekt energie weg via open (winkel)deuren en verlichting die ook na sluitingstijd brandt. Uit onderzoek blijkt dat je tot wel 40 procent energie kunt besparen door de deur dicht te houden en consequent de lichten uit te doen na sluitingstijd. Ondernemers ontvangen voor deze campagne via hun ondernemersvereniging of op aanvraag deurbordjes om hun klanten te laten weten dat de deur weliswaar dicht is, maar de zaak gewoon open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen