Arnhemse ondernemers ‘zetten de knop om’ en gaan meteen energie besparen

Foto: Gemeente Arnhem

Op 18 november, de dag van de ondernemer, ontvingen Dirkzwager en Bakkerij Hilvers elk een slim energiemanagementsysteem uit handen van wethouder Economie Nermina Kundić en Ilko Bosman van VNO-NCW Arnhem-Nijmegen. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Arnhem zet de knop om’.

Het campagne installeren de gemeente Arnhem, de Arnhemse ondernemersverenigingen en ROC RijnIJssel en de HAN de komende tijd 500 energiemanagementsystemen van het Arnhemse bedrijf EARN-E bij Arnhemse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zo kunnen zij meteen energie en dus kosten besparen.

Zwaar weer

“Voor ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn het zware tijden. Na de coronacrisis, de stijgende prijzen en de arbeidsmarkttekorten bedreigt nu de energiecrisis ze in hun voortbestaan. Vooral bij bedrijven die veel energie gebruiken of waarvan de energierekening sterk gestegen is,” zegt Kundić. “We hebben diverse noodmaatregelen om ze te helpen. Ook het omlaag brengen van het energieverbruik helpt om de kosten te beteugelen, nu meteen al, en ook op de lange termijn. Daarom beginnen we vandaag al met het uitdelen van deze energiemanagementsystemen.”

Arnhemse innovatieondernemers

Met de EARN-E app is realtime zichtbaar wat je verbruikt aan stroom en gas. Met dit inzicht kun je je energieverbruik verminderen en je energierekening omlaag brengen. Door het energiegedrag in je bedrijf in kaart te brengen kun je eenvoudig zien waar besparingsmogelijkheden zitten. Kundić: “Daar kunnen bedrijven en andere organisaties direct al mee beginnen. Vanaf januari komen er bovendien energieadviseurs die de betrokken ondernemers en organisaties helpen de besparingsmogelijkheden voor de langere termijn in beeld te brengen. Voor uitvoering hebben we ook mensen nodig. We willen graag de krachten bundelen van Arnhemse bedrijven die zo elkaar kunnen helpen.”

Dag van de ondernemer

Ilko Bosman, voorzitter van VNO-NCW Arnhem-Nijmegen: “We zijn er trots op dat we deze actie juist kunnen starten op de landelijke dag van de ondernemer. Dit initiatief is gestart vanuit de overtuiging dat we als ondernemers samen moeten werken met onderwijs en overheid om te zorgen dat maatregelen kunnen nemen die direct helpen, maar tegelijkertijd ook structureel zijn. Zo kunnen we ook bijdragen aan een gezonde toekomst voor Arnhemse bedrijven en instellingen.”

Aanmelden

Ondernemers of instellingen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan Arnhem zet de knop kunnen zich nu al melden via www.arnhemzetdeknopom.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen