Gast van de raad op 19 oktober

Foto: Gemeente Arnhem

Weet je wat een raadslid doet? En hoe besluiten worden genomen in de gemeente? Als gast van de raad neem je een kijkje achter de schermen bij de Arnhemse gemeenteraad.

De eerste Gast van de raad is op woensdag 19 oktober. Vanaf 16.45 uur kun je binnenlopen.

Wat houdt Gast van de raad in?

Je hebt elke dag te maken met het werk van de raad, misschien wel zonder dat je het merkt. Raadsleden bepalen namelijk het beleid in de stad en controleren of en hoe dit wordt uitgevoerd. In ‘Gast van de raad’ vertellen Arnhemse raadsleden jou wat hun werk als raadslid inhoudt. Ook kun je de wekelijkse raadsvergadering volgen vanaf de publieke tribune.

Programma

De eerste Gast van de raad is op woensdag 19 oktober. Vanaf 16.45 uur kun je binnenlopen. Onder het genot van een kop soep met broodjes vertellen verschillende raadsleden jou meer over het raadswerk. Vervolgens krijg je een korte rondleiding door het Stadhuis en ontmoet je burgemeester Ahmed Marcouch. Om 18.45 uur start de Politieke Avond met de rondvraag. Deze kun je volgen vanaf de publieke tribune. Na de rondvraag kun je in de pauze (andere) raadsleden spreken. Als je het leuk vindt, kun je ook de rest van de Politieke Avond volgen.

Aanmelden

Wil je op 19 oktober gast van de raad zijn? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 026-3773 851. Graag horen wij met hoeveel personen je komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen