Verkeersmaatregelen in verband met herdenkingsavond

Foto: Gemeente Arnhem

Op vrijdag 16 september vindt de herdenkingsavond Slag om Arnhem plaats. Om de herdenkingsavond in goede banen te leiden, zijn tot en met dinsdag 20 september diverse wegen afgesloten en worden omleidingen ingesteld in de omgeving van de John Frostbrug.

Hieronder staan de belangrijkste feiten op een rij.

John Frostbrug

De John Frostbrug wordt op vrijdag 16 september vanaf 17.30 uur afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid. Rond 00.00 uur is de brug weer open voor het autoverkeer van zuid naar noord. De rijbaan van noord naar zuid is afgesloten tot 06.00 uur zaterdagochtend 17 september.

John Frostbrug richting Arnhem Zuid

In verband met voorbereidende werkzaamheden op en aan de John Frostbrug is deze vanaf maandag 12 tot en met donderdag 15 september iedere avond van 19.00 tot 06.00 uur de volgende ochtend, afgesloten van noord naar zuid. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Nelson Mandelabrug.

Fietspad van John Frostbrug

Vanaf nu tot zaterdag 17 september 06.00 uur is het fietspad van de John Frostbrug van noord naar zuid afgesloten in verband met de opbouw van het evenement Bridge to Liberation. Op het beschikbare fietspad van zuid naar noord zullen de (brom)fietsers en voetgangers in beide richtingen de brug overgaan.

Airborneplein en Oranjewachtstraat

Ook het Airborneplein is vanaf 17.30 uur dicht voor autoverkeer zodat het publiek veilig een plek kan vinden voor de herdenking. Autoverkeer wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug en de Centrumring. Na de herdenking zal het Airborneplein zo snel mogelijk (rond 20.15 uur) vrijgegeven worden. De Oranjewachtstraat is vanaf ongeveer 20.00 uur afgesloten. De binnenstad blijft via omleidingen bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen