TONK-regeling: hulp bij woonkosten

Foto: Pixabay

Kun je door de coronacrisis jouw noodzakelijke woonkosten niet meer betalen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de TONK-regeling.

TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

Terugval van inkomen

Door de coronacrisis kunnen huishoudens te maken krijgen met onverwachte en plotselinge terugval van hun inkomen. Zij kunnen hierdoor de noodzakelijke kosten niet meer betalen. Woonkosten zijn meestal de grootste kostenpost in een huishouden. Hieronder vallen bijvoorbeeld de huur, hypotheek, kosten van gas, water en elektriciteit, stageld of pacht.

Aanvragen

Je kunt een aanvraag doen vanaf 1 maart tot en met 31 juli 2021. De periode waarover je de regeling met terugwerkende kracht kunt aanvragen, is 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.
Online aanvragen
Voor het invullen van het formulier heb je een DigiD nodig.
Door een storing kan het formulier momenteel niet ingevuld worden. Probeer het nogmaals. Excuses van de gemeente voor het ongemak.
Wil je niet wachten? Bel dan met de Klantenservice op telefoonnummer 0800-1809. Dan ontvang je het formulier via de post.

Afhandeltermijn

De gemeente probeert jou zo spoedig mogelijk bericht te geven. De verwachting is dat dit vier tot zes weken duurt na jouw aanvraag.

Meer informatie

  • Wil je meer weten over de regeling? BeTONKkijk dan de veelgestelde vragen.
  • Bij algemene vragen over werk, studie of inkomen kun je een gesprek aanvragen met een medewerker van Werk en Inkomen.
  • Heb je geldzorgen? Maak dan een afspraak met de sociale wijkteams of bel met 088-2260000.
  • Is jouw inkomen veranderd? Vraag dan de gratis budgetcheck aan bij Stichting Rijnstad of bel met 026-3127700. Zij kijken dan of je alles krijgt waar je recht op hebt.
  • Ben je jonger dan 27 jaar en is jouw inkomen gedaald of ben je jouw bijbaan kwijt en wil je weten waar je recht op heeft? Neem dan contact met Opr€cht op of bel /app via 06-49140283 of mail naar [email protected].

Contact

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met de gemeente.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden