Hoe denk jij over het gebruik van onze straten in de toekomst?

Foto: Arnhem Nieuws

Hoe denk jij over het gebruik van de straat in de toekomst in onze stad? De gemeente legt hierover een aantal stellingen voor op meedenken.arnhem.nl.

Meedenken kan tot 20 januari.

Klimaatverandering

Als stad moeten we ons de komende jaren voorbereiden op een veranderend klimaat, meer woningen en schone energie. Dit heeft niet alleen gevolgen voor onze bestaande gebouwen maar ook voor onze straten en pleinen.

Beperkte ruimte op straat

Door het toevoegen van meer groen kunnen we zorgen voor verkoeling, wateropvang, meer biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast willen we ruimte voor het opladen van elektrische (deel)auto’s, (deel)fietsen en installaties voor schone energie. Omdat de ruimte in de straat beperkt is, moeten we keuzes maken. Eén van de mogelijk oplossingen is minder auto’s op straat. Wat jij daarvan vindt, hoort de gemeente graag op meedenken.arnhem.nl/omgevingsvisie.

Participatie omgevingsvisie

Dit onderwerp is het tweede thema waarover de gemeente met Arnhemmers in gesprek gaat. Het thema ‘hoogbouw’ stond eind december centraal. En in september kon je op koerswijzerarnhem.nl via stellingen laten weten hoe je denkt over opgaven waar we als stad voor staan. De resultaten van deze participatieronden staan op www.arnhem.nl/meedenken. De participatie moet uiteindelijk leiden tot een Omgevingsvisie voor Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden