Rustige jaarwisseling: meerderheid Arnhemmers solidair met de zorg

Foto: Pixabay

Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Burgemeester Ahmed Marcouch: “De overgrote meerderheid van de Arnhemmers vierde thuis de jaarwisseling uit zorg voor elkaar en om solidair te zijn met de zorg.”

Dieptepunt was een illegaal feest dat uitmondde in geweld tegen dienders, waardoor vier agenten gewond raakten waarvan twee medisch behandeld moesten worden.

Zeven aanhoudingen

Naast dit dieptepunt waren er in de oudejaarsnacht in Arnhem nog zesentwintig buitenbranden en zes autobranden, waarvan een brand leidde tot schade aan andere auto’s. Ook is een inbreker op heterdaad aangehouden. In de Geitenkamp zijn kraaienpoten gestrooid en Elderveld werd opgeschrikt door de ontploffing van een vuurwerkbom in een woning. Er vonden zeven aanhoudingen plaats, waarvan vier op het illegale feest.

Veel dank verschuldigd

“Naast onze geweldige hulpverleners zijn we ook de buurtorganisaties, betrokken bewoners en jongerenwerkers veel dank verschuldigd. Zij hebben alles op alles gezet om, met inachtneming van de coronabeperkingen, in aanloop en tijdens de jaarwisseling er te zijn voor de jongeren met allerlei mooie activiteiten,” aldus Marcouch.

Afgelopen maand

Ook de raddraaiers en overlastgevende jongeren konden op de nodige aandacht rekenen. Afgelopen maand vonden enkele tientallen aanhoudingen plaats, kregen zes minder- en meerderjarigen een gebiedsverbod en circa veertien een waarschuwing. “De uitgebreide voorbereidingen van alle diensten en organisaties hebben in belangrijke mate bijgedragen aan het betrekkelijk rustige verloop. Zij hebben een ongelofelijke betrokkenheid en professionaliteit laten zien,” zei de burgemeester.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden