Betaal niet voor een afspraak bij de gemeente

Foto: Arnhem Nieuws

Bij meerdere gemeentes in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente.

Ook in Arnhem is dit het geval. De gemeente Arnhem werkt niet samen met deze websites. We adviseren inwoners dan ook hier geen gebruik van te maken.

Trap er niet in

De websites die inwoners zogenoemd helpen vragen geld voor het maken van een afspraak. Ook geven ze aan te kunnen helpen bij bijvoorbeeld de aanvraag van een uittreksel. Een afspraak maken bij de gemeente is echter altijd gratis. En het bedrag dat u aan de websites betaalt voor het aanvragen van een uittreksel of akte is vaak hoger dan wanneer u het bij de gemeente zelf aanvraagt. Ons advies is daarom geen gebruik te maken van deze websites, maar uw zaken rechtstreeks met de gemeente te regelen. Een afspraak met de gemeente maakt u eenvoudig online.

Ook veiliger

Het is niet alleen goedkoper om zelf zaken met de gemeente te regelen, het is ook veiliger. De websites vragen om persoonlijke informatie voor het maken van een afspraak of aanvraag. Het is niet duidelijk wat de websites met uw gegevens doen. De gemeente gaat altijd op een veilige en goede manier om met uw gegevens. Regel daarom altijd zelf uw zaken met de gemeente via www.arnhem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden