Gratis energieadvies en bespaarbox voor huiseigenaren

Foto: Gemeente Arnhem

Huiseigenaren die energie willen besparen of hun woning willen verduurzamen in de gemeente kunnen gebruik maken van een speciaal voor hen ontwikkeld aanbod. Daarbij kunnen kiezen zij kiezen uit vier gratis opties aangeboden vanuit de gemeente Arnhem.

Doel van dit aanbod is dat huiseigenaren gaan besparen op hun energierekening en bijdragen aan minder CO2-uitstoot. De gemeente hoopt met deze actie ruim vijfduizend Arnhemse huishoudens aan te zetten tot energiebesparing.

Kies uit vier opties

De vier opties waar woningeneigenaren uit kunnen kiezen zijn:

  1. De Arnhem Aan Energiebespaarbox.
    In de bespaarbox zit radiatorfolie een waterbesparende kraandop een deurdranger en een slimme douchemeter. De box wordt gratis thuisbezorgd.
  2. Bespaaradvies van een energiecoach.
    Huishoudens die moeite hebben met het betalen van hun energierekening kunnen gratis advies krijgen van een energiecoach. Zij ontvangen ook enkele gratis energiebesparende producten.
  3. Energieadvies van de woonwensencoach.
    Eigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen in hun huis kunnen gratis advies inwinnen bij een woonwensencoach inclusief enkele gratis maatregelen.
  4. Maatwerkadvies bij grootschalige duurzame renovatie.
    Huizenbezitters die van plan zijn hun huis grondig te renoveren met diverse duurzame maatregelen kunnen tijdelijk een gratis maatwerkadvies krijgen.

Hoe aanvragen?

Woningeigenaren die gebruik willen maken van dit aanbod kunnen daarvoor terecht op arnhemaan.nl/aanbod of bellen naar 085 303 06 70.
De actie loopt tot 1 april 2021 en zolang de voorraad strekt.

Bijdrage vanuit het Rijk

Het Arnhemse energieaanbod is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie die de gemeente in 2019 ontving vanuit het Rijk in het kader van de regeling reductie energiegebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen