112

Tekstwagens ingezet voor inbraakpreventie

Foto: Gemeente Arnhem

Van 5 tot en met 11 oktober kom je op verschillende wegen tekstwagens inbraakpreventie tegen. Deze wagens zijn een geheugensteuntje om een inbraak tijdens de donkere dagen te voorkomen.

Samen draagt iedereen dan bij aan het veilig wonen in de stad en de wijk.

Veiligheid in de wijk

Wanneer de nachten langer worden zijn er meer inbraken. Op de wagens staat de tekst: Geef inbrekers geen kans. Bel 112 bij verdachte situaties. De tekstwagens zijn te vinden langs vier grote uitvalswegen en op elektronische informatieborden door de stad.
Het is belangrijk dat iedereen zich thuis en in de wijk veilig voelt. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis en doet wat met het gevoel van veiligheid. Zeker daar waar het een inbraak betreft in de eigen woning maar ook in de straat of buurt. Door bewust te zijn van de risico’s en alert te blijven bij verdachte situaties help je mee jouw buurt en wijk veiliger te maken.

Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot

De tekstwagens van Van Amerongen kunnen ook in wijken en buurten worden ingezet wanneer het aantal inbraken in de buurt toeneemt. Het Team Leefomgeving van de gemeente bekijkt dan samen met de wijkagent of, waar en wanneer de tekstwagens worden ingezet. Samen maken we ze het niet te makkelijk. Doe ramen dicht, lichtje aan en jouw deur op slot als je weggaat. Ook als je maar heel even weg bent. Je leest meer info op onze pagina met preventietips.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden