Voorzitter Veiligheidsregio bedankt medewerkers

Foto: Gemeente Arnhem

Ahmed Marcouch, Voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM), bedankte op donderdag 11 juni medewerkers van de GGD en andere medewerkers van de Veiligheids- en Gezondheidsregio voor hun inzet in de afgelopen drie maanden.

In maart werd Nederland geconfronteerd met corona als totaal nieuwe virusinfectie. Op dat moment wisten we niet wat ons te wachten stond en dat dit ons maandenlang in beslag zou nemen, dag en nacht.

Mentaal en ook emotioneel veel gekost

Voorzitter Ahmed Marcouch: “Het heeft ons allen mentaal en ook emotioneel veel gekost om mensen het goede of het slechte nieuws te brengen na de tests en vreugde en leed te delen met de patiĆ«nten en hun geliefden. Al die tijd zijn wij wereldwijd door muren en glazen gegaan om de faciliteiten te vinden die wij nodig hebben om deze dodelijk gevaarlijke ziekte te bestrijden. Wij hebben pijlsnel de kennis ontwikkeld over de eigenaardigheden van dit onbekende virus, dwars door alle disciplines heen. Het gevolg was dat wij onze goede raad over deze angstwekkende ziekte konden verspreiden onder onze bevolking. Dat zijn maar liefst 680.000 Gelderlanders in vijftien gemeenten.”

Testen op corona

Iedereen met milde klachten die misschien wijzen op het coronavirus (zoals verkoudheid, hoesten of verhoging), kan via telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Voor mensen die geen testafspraak willen maken maar andere vragen hebben over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar.

Op de website ggdsamengezond.nl vindt u praktische en actuele informatie over corona en de test.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden