Omgevingsplan Binnenstad en Singels tot en met 14 mei ter inzage

Foto: Wikipedia Commons

Het omgevingsplan Binnenstad en Singels is te bekijken tot en met donderdag 14 mei. De geplande inloopavond over dit plan is niet doorgegaan vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Met een video en de mogelijkheid om telefonisch of via videobellen een toelichting te krijgen, hoopt de gemeente met u het gesprek te kunnen blijven voeren.

Waarom ter inzage tijdens corona-crisis?

De gemeente vindt het belangrijk dat de inspanningen voor de stad, ook in deze moeilijke tijden, zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan. Met de inzet van online communicatiemogelijkheden probeert die een alternatief te vinden voor de inloopavond. Op  deze manier hoopt de gemeente toch nog met zoveel mogelijk mensen in gesprek te komen en hen te informeren.

Voorbereid, nu in de concept-fase

Het plan is al met veel partijen in de binnenstad voorbereid. Nu krijgen belangstellenden alvast de mogelijkheid om te reageren op het plan. Het plan bevindt zich op dit moment nog in de concept-fase. Er volgt nog een formele inspraakprocedure waar je jouw ‘zienswijze’ kenbaar kunt maken.
Het concept-omgevingsplan is online te bekijken op de website van ruimtelijke plannen.
Het plan is ook in te zien op het Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53. Hiervoor is geen afspraak nodig. Je kunt bij de receptie vragen of je het plan kunt inzien.

Toelichting op concept-omgevingsplan?

Omdat het organiseren van een inloopavond niet mogelijk is, geeft Klaas van Haaften, bestuursadviseur gemeente Arnhem, onderaan in een video een toelichting op het concept-omgevingsplan. Ook vertelt hij wat de wijzigingen zijn en wat de aanleiding is om het plan te actualiseren.

Nog vragen of reacties op video?

Heb je na het zien van de toelichting nog vragen bijvoorbeeld over jouw eigen woning of bedrijfspand, dan kan de gemeente het concept-omgevingsplan telefonisch of via een conference call nader toelichten. Neem daarvoor contact op met Anton Meijers.
Tot donderdag 14 mei 2020 kun je  een reactie geven op het plan. Ook voor meer informatie over het concept-omgevingsplan kun je een e-mail te sturen naar Anton Meijers of een brief te sturen naar Postbus 9029, 6800 EL Arnhem.
Hier kun je de video bekijken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden