‘Voor Elkaar in Arnhem’ slaat de handen ineen voor praktische hulp aan kwetsbare inwoners

Foto: Pixabay

Organisaties voor sociaal werk slaan samen met de gemeente de handen ineen en richten een stedelijk telefoonnummer en hulpwebsite op. Sociaal werkers en vrijwilligers staan klaar voor inwoners die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Dit initiatief is aanvullend en in de plaats van de dagelijkse sociale ontmoeting en hulp die ze normaal gesproken al bieden.

Sociaal contact en praktische hulp belangrijk

Vanwege het coronavirus kan iedereen maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaat men verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of hulpbehoevende Arnhemmer en hun mantelzorger sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Fijn om dan te weten dat je iemand kunt bellen voor praktische hulp of je een luisterend oor biedt zodat je je minder alleen voelt.

Arnhemmers, meld jeVoor Elkaar in Arnhem

Daarom roepen de organisaties Mantelzorg en Vrijwillige Thuiszorg (MVT), Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) en Rijnstad de Arnhemmers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Arnhemmer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan ze – buurtgebonden – in contact brengen met hun medewerkers en vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat diegene die belt snel verbonden wordt met de organisatie en dienstverlening in de eigen buurt. Zo verbinden ze de buurtbewoners met elkaar en slaat iedereen zich hier samen doorheen.

Ook actief bellen

Daarnaast gaan de medewerkers en vrijwilligers ook actief bellen om te kijken hoe het gaat met de bewoners die ze al kennen. Dat zijn Arnhemmers die normaal gesproken naar een wijkcentrum of koffieochtend gaan, maar nu alleen thuis komen te zitten. SWOA heeft de maaltijdvoorziening tijdelijk uitgebreid zodat ook dak- en thuislozen zonder netwerk een warme maaltijd kunnen krijgen. En Rijnstad verspreidt knutselpakketten in Malburgen voor kinderen die nu veel thuis zijn.

Aansluiten bij andere initiatieven

Het initiatief Voor Elkaar in Arnhem wil aansluiten bij wat andere partners in de stad doen: de sociale wijkteams, de teams leefomgeving en ook diverse wijkgebonden organisaties. Samen zetten ze de schouders eronder om inwoners te helpen.

Aanvullende bereikbaarheid

Voor elkaar in Arnhem is een Initiatief van Arnhemse organisaties voor sociaal werk MVT, SWOA en Rijnstad, in samenwerking met de gemeente Arnhem. Zij zitten van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur klaar voor jouw vragen. Bel 026-3127702 of kijk naar voorelkaarinarnhem.nl.
Voor de goede orde: alle bestaande telefoonnummers in de stad voor hulp en advies blijven ook actief. Dit initiatief is aanvullend en in de plaats van de dagelijkse sociale ontmoeting en hulp die we normaal gesproken al bieden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden