Inloopavond voor omgevingsplan Binnenstad en Singels

Foto: Wikimedia-Commons

Op donderdag 19 maart houdt de gemeente Arnhem een inloopavond over het conceptomgevingsplan ‘Binnenstad en Singels. De avond is bedoeld voor bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en alle andere ge├»nteresseerden.

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. Jij bent van harte uitgenodigd om deze inloopavond te bezoeken.

Waarom omgevingsplan voor de binnenstad?

Op deze avond informeren medewerkers van de gemeente Arnhem burgers over het concept omgevingsplan en het proces dat daar bij hoort. Ook heb je de mogelijkheid om het plan in te zien en een reactie op het plan te geven.Onze binnenstad is de afgelopen jaren flink veranderd. Niet alleen van uiterlijk maar ook wat betreft functies. Er zijn minder winkels en meer horeca en cultuur. Daarnaast wordt de stad steeds groener en aantrekkelijker om in te wonen. Deze ontwikkelingen vragen om een nieuw omgevingsplan. Dan pas kan de binnenstad zich in een goed evenwicht blijven ontwikkelen.

Wat is een omgevingsplan eigenlijk?

Een omgevingsplan lijkt op een bestemmingsplan maar heeft een bredere scope. In een omgevingsplan zie je niet alleen welke functies mogelijk zijn en wat je mag bouwen maar ook andere thema’s komen aan bod. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de transformatie van winkelpanden,
monumenten, welstand, klimaat, archeologie en water.

Omgevingswet

Op 1 januari 2021 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. Als gemeente is Arnhem verplicht om een omgevingsplan op te stellen en kan geen bestemmingsplannen meer maken. Omdat de gemeente veel voordelen in een omgevingsplan ziet, wacht die niet op de wet. Die wil nu al een omgevingsplan voor de binnenstad maken.

Meer weten over de omgevingswet?

Op de inloopavond kom je niet alleen meer te weten over het omgevingsplan. Je hoort ook meer over de nieuwe Omgevingswet. Deze wet heeft onder meer als doel meer samenhang in de regels voor de leefomgeving, snellere en betere besluitvorming en meer sturing op kwaliteit. Tijdens de inloopavond vertellen medewerkers van de gemeente jou hier graag meer over.

Heb je verder nog vragen?

Neem dan kijk hier of contact op met: Klaas van Haaften (026-3774511, [email protected]) of Anton Meijers (026-3773697, [email protected]).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden