Burgemeester sluit bedrijfspand na actie Interventieteam

Foto: Politie Arnhem

Burgemeester Ahmed Marcouch sloot gisteren per direct een pand op bedrijventerrein ’t Broek na de vondst van een forse hennepkwekerij. Het Arnhemse Interventieteam vond de kwekerij op 21 januari tijdens een tweede actie op het bedrijventerrein.

Ook constateerde het team dat er op ’t Broek mogelijk sprake is van illegale bewoning, zwartwerken en enkele milieu-overtredingen.

Geen plaats voor criminaliteit

InterventieteamBurgemeester Marcouch: “Op onze Arnhemse bedrijventerreinen is geen plek voor criminaliteit en misdaad. De georganiseerde criminaliteit met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen probeert zich te mengen in de bovenwereld. Dat is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving. Eerlijke ondernemers moeten veilig kunnen ondernemen. Daarom voert ons Interventieteam deze acties uit. Hierdoor zetten ze  een voet dwars aan activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen.”

Forse hennepkwekerij

Het Interventieteam onderzocht meerdere locaties op het bedrijventerrein. In één van de panden was het flink raak. In het bedrijfspand werden in twee aparte ruimtes meer dan 1000 hennepplanten aangetroffen. Deze kwekerij is compleet met alle voorzieningen dezelfde avond nog geruimd en de burgemeester heeft het pand gesloten. Een man van 30 jaar is als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid. De stroom bleek te zijn afgetapt. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze gevaarlijke situatie is weer in oorspronkelijk staat hersteld.

Andere overtredingen

Naar aanleiding van de actie van 21 januari onderzoekt het Interventieteam ook vier mogelijke gevallen van zwartwerken en meerdere milieu-overtredingen. Bij een bedrijf is mogelijk sprake van illegale bewoning. Bij een ander bedrijf wordt nog onderzocht of de afdracht van accijns wel juist is. Ook is bij een bedrijf apparatuur in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld van meer dan 20.000 euro. Verschillende bedrijven zijn erop gewezen dat zij auto’s op het eigen terrein moeten plaatsen en niet op de openbare weg.

Rotte appels

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Tijdens de acties zien we veel bedrijven die goed willen en goed doen. De rotte appels halen we eruit. Door deze acties uit te voeren met de verschillende partners, zijn we zichtbaar én vergroten we onze slagkracht. Daardoor kunnen we een vuist maken tegen misdaad en criminaliteit.”

Interventieteam

Het Interventieteam bestaat uit de Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem. Het team wordt ondersteund door (overheids)partners als de Belastingdienst, Douane, Fiod, ODRA (Omgevingsdienst Regio Arnhem), UWV,LIV (Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit), Alliander, ISZW (inspectie sociale zaken en werkgelegenheid) en NVWA (Nederlandse voedsel en warenautoriteit). Met de acties wil het Interventieteam een beeld krijgen wat voor een soort bedrijven zijn gevestigd op het bedrijventerrein en of deze bedrijven zich houden aan de afgegeven vergunningen en wettelijke bepalingen.

Weet of zie je iets?

Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet je of zie je iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem ( Telefoonnummer: 0800-7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen