Milieubak een maand op proef in Presikhaaf

Foto: gemeente arnhem

Van 23 oktober tot en met 28 november start ook in Presikhaaf een proef met het gratis inleveren van klein grofvuil en elektrische apparaten bij de Milieubak.

Ondergrondse containers bieden gemak aan de inwoners, want zij kunnen op elk gewenst moment het afval kwijt. Maar rondom ondergrondse container ontstaat ook vaak een broedplaats van (zwerf)afval.

Afval dumpen

Het opruimen kost de gemeente veel geld. Om de stad schoner te krijgen wil de gemeente bijplaatsingen bij een ondergrondse container  voorkomen. Er wordt bekeken of het gratis aanbieden van klein grofvuil en elektrische apparaten in de wijk het afval dumpen naast de ondergrondse container voorkomt. Ook zijn dit waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Het is dus jammer om dit bij het restafval te gooien.

Proef met gratis inleveren

Inwoners uit de wijk Presikhaaf kunnen kleine spullen die niet in de ondergrondse afvalcontainer horen of passen gratis inleveren bij de Milieubak. Dit zijn weer grondstoffen voor nieuwe producten. Richtlijn is dat inwoners het zelf kunnen dragen en het in een boodschappentas of boodschappenkratje past:

  • Kleine elektrische apparaten met een stekker zoals een föhn of monitor
  • Klein grofvuil zoals wasrekje, rolgordijn, bezemsteel, tuinstoel
  • Piepschuim
  • Glas zoals een oude ovenschaal of bloemvaas
  • Frituurvet in een afgesloten fles
  • Batterijen en (spaar)lampen

Inleverpunten in de wijk

23 oktober: Honigkamp winkelgebied (13.00 – 16.00 uur)

25 oktober: Ingang Intratuin, ter hoogte van de bushalte (13.00 – 16.00 uur)

30 oktober: Winkelcentrum AH (11.00 – 15.00 uur)

6 november: Ingang Intratuin, ter hoogte van de bushalte (11.00 – 15.00 uur)12 november: Honigkamp winkelgebied (10.00 – 13.00 uur)

21 november: Winkelcentrum AH (14.00 – 19.00 uur)

27 november: Vrij Nederlandstraat winkelgebied (13.00 – 16.00 uur)

28 november: Ingang Intratuin, ter hoogte van de bushalte (12.00 – 16.00 uur)

Vervolg proef

Na de proefperiode bekijken we of er voor de hele gemeente een vervolg komt. Op dit moment kunnen inwoners al 6 keer per jaar gratis (klein)grofvuil naar het afval brengstation brengen. Het laten ophalen door SUEZ kost € 36,50 per m3. Aanmelden kan via de . Arnhemmers met een GelrePas kunnen twee keer per jaar gratis hun grofvuil laten ophalen door SUEZ. Zij moeten hiervoor telefonisch een afspraak maken via de SUEZ servicelijn, tel. 0800 366 69 99. Elektrische apparaten kunnen gratis naar 2Switch worden gebracht of opgehaald worden door 2Switch. Voor kleine elektrische apparaten, zoals een elektrische tandenborstel of broodrooster, staan in veel supermarkten en bouwmarkten een wecycle inzamelbox.

Lees ook het eerdere bericht over dit onderwerp.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden