Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen

aardgasvrijGemeente Arnhem wil particuliere huizenbezitters een steuntje in de rug geven. Daarom kunnen zij, bij het afsluiten van het aardgas, financiële steun krijgen.

Het gaat om een bijdrage van maximaal €600 per huishouden. In totaal is er voor deze regeling €33.000 beschikbaar.

Pioniers

Particuliere woningeigenaren die nu al zelf hun woning aardgasvrij maken ontvangen een rekening van de netbeheerder. Het daadwerkelijk afsluiten van de aardgaskraan kost ongeveer een paar honderd euro per gasaansluiting. De Gemeente Arnhem heeft besloten om deze pioniers aan te moedigen. Dat gebeurt door een aanzienlijk deel van deze afsluitkosten te vergoeden. In ruil daarvoor vraagt de gemeente deze huiseigenaren om mede-ambassadeur te zijn voor gasloos wonen. Een voorbeeld hiervan is door af en toe hun woning open te stellen voor Arnhemmers die vragen hebben over gasloos wonen.

Hoogte vergoeding

De vergoeding die de gemeente beschikbaar stelt varieert. Bewoners van een flatwoning ontvangen maximaal €300. Bewoners van een laagbouwwoning maximaal €600. Dat heeft te maken met het verschil in kosten die de netbeheerder rekent. Het afsluiten van een flat (gestapelde woning) of een laagbouwwoning is verschillend.

Aanvragen

Aanvragen voor deze financiële tegemoetkoming kunnen vanaf 1 november 2019 worden ingediend via de website arnhemaan.nl. De tegemoetkoming in de kosten geldt met terugwerkende kracht voor afsluitingen vanaf 1 januari 2019. De regeling geldt tot 1 januari 2022 of tot het moment dat het budget op is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden