Kluswoningen Arnhem verkocht

Foto:

In de zomer van 2010 legden Portaal en de gemeente Arnhem de eerste steen: in de wijk Sint Marten boden zij enkele tientallen verkrotte panden aan als kluswoningen. Ruim vier jaar later staat de teller op 39 verkochte kluspanden Met een afsluitende borrel en diner hebben klussers, Portaal en de gemeente op zondag 21 september hun succesvolle Kluswoningen-project feestelijk afgesloten. 

Er is gehakt & gezaagd, geboord & gemetseld, gelachen & gehuild, gesloopt & weer opgebouwd. Vele handen maakten heel veel mooi werk, de klussers leverden een prachtige prestatie. Via onder meer een eigen community hebben zij zich georganiseerd, hun ervaringen met elkaar gedeeld en samengewerkt. Portaal en de gemeente legden het fundament, de klussers bouwden de huizen van hun dromen en voegden zo een parel toe aan de wijk.  
De metamorfose is weergaloos. Sommigen klushuizen zijn inmiddels kant & klaar en bewoond, andere nog in aanbouw. Uiteraard stuitten de samenwerkende partijen en natuurlijk vooral de klussers zelf op allerlei uitdagingen, maar handig en bevlogen als ze zijn, hebben zij er uiteindelijk nog meer van gemaakt dan Portaal en gemeente ooit durfden dromen. 
klushuiserik-voshet-labarnhem-2
Nieuw aanzien
Gevoegd bij het gerenoveerde Jan Nuldenhofje, de op stapel staande bebouwing van de acht woonkavels in de Nijhoffstraat en de aanstaande ontwikkeling van het HKA-terrein, dragen de fraai opgeknapte kluswoningen bij aan het nieuwe aanzien van Sint Marten. Allemaal ontwikkelingen die niet alleen de wijk ten goede komen, maar uiteindelijk de hele stad. 
Nu ook de allerlaatste kluswoning verkocht is, stonden Portaal en gemeente nog een keer met klussers en andere direct betrokkenen stil bij deze prestatie van formaat. Dat gebeurde op zondagmiddag 21 september met een informeel en gezellig samenzijn op het binnenterrein van Sint Martenshof.
Foto’s: Erik Vos, Het Lab, Arnhem
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden