Samen koken in de Buurtfabriek! door en met mensen met dementie en hun naaste

Foto: Buurtfabriek

In oktober 2022 gaat ‘Samen koken in de Buurtfabriek’ van start. Samen met mensen met dementie en hun partner of hun naaste koken we één keer per maand een maaltijd in de Buurtfabriek in Cranevelt.

Op donderdag 27 oktober starten we voor het eerst met ‘samen koken’.

Een heerlijk drie gangen diner bereid

Aan de hand van een (eenvoudig) recept wordt samen met een aantal vrijwilligers een heerlijk drie gangen diner bereid. Hierbij kan iedereen op basis van haar of zijn interesses en vaardigheden een bijdrage leveren aan de maaltijd. Ook het tafeldekken en afruimen is onderdeel van de avond. Het samen bezig zijn, samen eten, een gezellige avond en het ontmoeten van lotgenoten staan hierbij voorop.

Hoe ziet ‘samen koken in de Buurtfabriek’ eruit?

De deelnemers worden om 16.30 uur welkom geheten met een kopje thee of koffie. Vervolgens worden de taken verdeeld en is er volop tijd om met elkaar in gesprek te komen. Rond 17.45 uur gaan we aan tafel om samen te eten. Na afloop ruimen we samen op. De avond eindigt om circa 19.30 uur.
Vrijwilligers doen vooraf de boodschappen en zijn een helpende hand. Vrijwilligers hebben ervaring met dementie of hebben een training gevolgd over het omgaan met mensen met dementie.

Praktische informatie

De kosten zijn €7,50 per persoon inclusief een glaasje wijn of frisdrank bij het diner.
Als je geen vervoer hebt kun je gebruik maken van de Buurttaxi van de Buurtfabriek tegen een geringe vergoeding.
Samen koken in de Buurtfabriek is elke vierde donderdag van de maand in de Peter van Anrooylaan 1 in Cranevelt.

Interesse?

Heb jij interesse of ken jij iemand die deel wil nemen? Wil je helpen als vrijwilliger of heb je een vraag? Neem dan contact op of meld je dan aan bij Else Gootjes: [email protected] of bel 06-33776999.

Over De Buurtfabriek

De Buurtfabriek is een samenwerking tussen wijkbewoners, Duurzaam Craneveer, Stichting de Wijkraad Alteveer/’t Cranevelt, Recreatieve Vereniging Craneveer, Provincie Gelderland, en de Gemeente Arnhem (Team Leefomgeving). Nieuwe samenwerkingspartners zijn welkom.
De Buurtfabriek wordt mogelijk gemaakt door vele mensen, én door een financiele bijdrage van de Gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland.Buurtfabriek

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen