Gebakkraam Van Reken en Echte bakker Hugen bekroond met goud

Foto: Bekroond met Goud

Gebakkraam Elderveld van de familie J. P. Van Reken en Echte Bakker Hugen verkopen een van de lekkerste oliebollen van Nederland. Althans dat vinden de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

De oliebollen van deze beide bedrijven zijn eind vorig jaar Bekroond met Goud.

De oliebollen worden bij de test beoordeeld op smaak, structuur, vorm, kleur, eet-eigenschappen en vet. Op al deze punten scoorde de oliebollen zeer goed. De oliebollen van Van Reken waren in 2015 en 2017 ook al eens bekroond met goud.

Tevredenheid van de klant voorop

De familie Van Reken verkoopt al ruim tien jaar oliebollen aan de Molenweg 40 in Elderveld, voor de ingang van winkelcentrum Elderhof. De tevredenheid van de klant staat voorop. Met hun gebakkraam stonden zij in de maand november en december op een winterstandplaats in Arnhem. De rest van het jaar staan zij, waar mogelijk, op diverse kermissen. “Met onze gebakkraam houden wij een Hollandse traditie in stand, want een winter zonder een oliebollenkraam is natuurlijk geen echte winter,” aldus de familie Van Reken.

Hugen, De Echte Bakker maakt alles zelf

Ook bekroond met goud is een echt ambachtelijke bakkerij aan de Van de Hellaan 28 in Onder de Linden in Arnhem Noord, die nog echt alles achter de winkel zelf bakt: Hugen, de Echte Bakker. Hun brood komt niet van de band, maar wordt gemaakt met hart en hand. “Oliebollen zijn eigenlijk niet meer weg te denken bij oud en nieuw en we eten er in Nederland ook veel, heel veel! Wist je dat we gemiddeld 8 (!) oliebollen per persoon eten tijdens de jaarwisseling?”
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden