Broek in de Pan koks zijn terug ondanks corona

Foto: Zefanja Hoogers

In de wijk het Broek toeren al enkele jaren koks door de wijk met een rijdende keuken, muziek, ontmoeting  en proeverijen. Dit voorjaar strooide het coronavirus roet in het eten van de Broekse Pan en ging de toer niet door.

Maar vanaf 11 september is er weer Broek in de Pan. Lekker, gezellig en natuurlijk coronaproof.

De Blauwe Tomaat

Verhalenkok Yvonne en muziekkok Wim trekken in september vier vrijdagen op met De Blauwe Tomaat, de SRV-wagen die groente en fruit verkoopt tegen een lage prijs. Dit doen ze omdat zij vinden dat iedereen toegang tot gezond eten moet hebben. Groente en fruit bovendien met een schoonheidsfoutje zijn producten die anders weggegooid worden. Dat betekent dat er niet iedere dag hetzelfde assortiment te vinden is in De Blauwe Tomaat. Aan de gastkok de uitdaging er iets lekkers mee te bereiden. De verhalenkok moet er een verhaal uit halen en de muziekkok moet er liederen op componeren. Een gezonde show.

Thuis gezond aan de slagBroek in de Pan

Terwijl de kok kookt worden de ingrediënten van zijn of haar recept samengesteld in een pakket. Alle bezoekers kunnen dit pakketje, inclusief recept, tegen een zeer vriendelijke prijs bij De Blauwe Tomaat aanschaffen. Zo kunnen zij thuis ook gezond aan de slag.

De tournee

Vier vrijdagmiddagen lang is iedereen welkom om coronaproof vanaf 15.30 uur langs te komen en zich gezond te laten verrassen. Neem een eigen stoel mee en hou anderhalve meter afstand.
Op vrijdagmiddag 11 september zullen wijkbewoners uit het Broek het tafereel treffen op Eilandje Urk. Op vrijdagmiddag 18 september gebeurt het op het veldje tegenover gezondheidscentrum Westerkade én tegenover Plus Home. Op vrijdagmiddag 25 september vindt het plaats onder aan de Hugo de Grootstraat (vlak bij de spoorbrug in het Statenkwartier). De laatste, op 2 oktober, ronden de koks het seizoen af bij Stichting Broek Omhoog aan de Rietgrachtstraat.
Broek in de Pan wordt mogelijk gemaakt door Rozet, gemeente Arnhem en Rijnstad.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden