Open Dag Voedselbank Arnhem op 19 oktober

Foto: Voedselbank Arnhem

Voedselbank Arnhem opent op 19 oktober van 11.00 tot 15.00 uur haar deuren. Het publiek kan terecht in het distributiecentrum op bedrijventerrein Het Broek en in de winkel in Arnhem-Zuid.

De open dag wordt georganiseerd in het kader van de nationale week van de voedselbanken van 15 tot 21 oktober.

Prima voedsel

Voedselverspilling is zonde. De voedselbank zorgt ervoor dat overtollig, maar prima voedsel niet weggegooid hoeft te worden. Naar schatting redden alle voedselbanken in Nederland samen 1,5 procent van het voedsel dat anders verspild zou worden. De klanten van Voedselbank Arnhem krijgen wekelijks minimaal 36 producten ter waarde van ongeveer 43 euro.

Met eigen ogen

Eens in de vier jaar organiseert Voedselbank Arnhem een open dag. Dit is hét moment om met eigen ogen te zien hoe de voedselbank werkt en waarom de voedselbank ook in Arnhem voor veel huishoudens hard nodig is. Er zijn rondleidingen, activiteiten voor de kinderen, hapjes, drankjes en informatiestands.

Zelf uitzoeken

Het is de eerste keer dat de winkel in Arnhem-Zuid meedoet met de open dag. In de winkel, die sinds 2017 bestaat, krijgen klanten van de voedselbank geen gevuld krat mee, maar mogen ze zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. De winkel in Arnhem is de eerste van zijn soort in Gelderland. Deze nieuwe opzet is een groot succes.

Aan de Overmaat 10 kunnen bezoekers een rondje maken langs de goedgevulde schappen met rijst, koekjes, flessen frisdrank, vlees, vis, groente en fruit. Vrijwilligers van de voedselbank staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

Distributiecentrum

In Het Broek, Bruningweg 7, is het hele distributiecentrum open voor bezichtiging. Bezoekers kunnen bij vrijwilligers terecht met al hun vragen. Denk aan, bijvoorbeeld, de logistiek, waar voedselbanken precies hun eten inzamelen, hoe kratjes worden gevuld en hoe de voedselbank omgaat met voedselveiligheid. Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

Ook voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken. Zo kunnen ze een vrachtwagen of koelcel van binnen bekijken en ontdekken wat er in een voedselkrat zit.

Over Voedselbank Arnhem

Elke week krijgen 1200 huishoudens in de regio Arnhem een voedselpakket in aanvulling op hun beperkte budget. Voedselbank Arnhem is het regionaal distributiecentrum voor Gelderland en het oostelijk deel van de provincie Utrecht. Het levert elke week aan 25 voedselbanken ongeveer de helft van de inhoud van hun voedselpakketten. Daarnaast heeft het 17 eigen uitgiftepunten in de regio Arnhem. Bij elkaar geteld werken er 450 vrijwilligers, van bestuur tot heftruckchauffeur, allemaal onbetaald.

Voor meer informatie kijk naar www.voedselbankarnhem.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden