Airborne herdenkingsactiviteiten en verkeersmaatregelen

18 sep , 16:39 1940-1945
80 jaar mktgarden vieringengemarnhem 111
Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gebeurtenis die ingrijpend was voor de oorlog in ons land en een enorme impact heeft gehad op onze stad.
We staan hierbij stil met diverse activiteiten in Arnhem. Lees onderaan over de verkeersmaatregelen.  De tekst gaat verder onder de foto.
Bridge to Liberation op 20 september
Een van de activiteiten is Bridge to Liberation. We delen voor deze show speciale lichtjes uit. De lichtjes worden uitgedeeld in de Citystore in de Eusebiuskerk en tijdens het Bridge to Liberation-evenement op 20 september. Ze zullen een prachtig effect geven als er heel veel van oplichten tijdens dit evenement. De tekst gaat verder onder foto.
herdenking airbornebridge to liberation 35
Het programma van de herdenking op 20 september is hier.
Activiteiten in de Airborne regio
De Slag om Arnhem vond niet alleen plaats in Arnhem, maar ook in Ede, Oosterbeek (gemeente Renkum) en Driel (gemeente Overbetuwe). Samen vormen deze gemeenten de Airborne Region.
In september organiseren zij samen met partners tal van activiteiten om stil te staan bij de gebeurtenissen van september 1944. Denk aan droppings met parachutisten (dit jaar op 21 september op de Ginkelse Heide in Ede), de Airborne Freedom Run, de conferentie Bridge to the Future en vele andere activiteiten. Ook verschijnt er weer een speciale Airborne krant met het uitgebreide programma, interviews en verhalen. Deze krant is gratis verkrijgbaar bij de informatiecentra, VVV, boekhandels en vele hotels in de regio.  De tekst gaat verder onder de foto.
Arjan Vrieze Photography
Arjan Vrieze Photography
Verkeersmaatregelen op 20 september bij de herdenkingen:
>John Frostbrug deels gesloten op 16, 17 en 19 september in de avond en nacht:
In verband met voorbereidende werkzaamheden is de John Frostbrug op 16, 17 en 19 september tussen 19.00 en 06.00 uur de volgende ochtend afgesloten van noord naar zuid. Het verkeer wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug. Verkeersregelaars leiden fietsers om via het fietspad aan de andere zijde van de burg. Uitzondering zijn de lijnbussen: die mogen wel doorrijden van noord naar zuid.
>John Frostbrug volledig gesloten op 20 september vanaf 17.30 uur:
De John Frostbrug wordt op vrijdag 20 september vanaf 17.30 uur afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug. De brug gaat open op zaterdagochtend 21 september om 06:00 uur.  
>Airborneplein gesloten op 20 september vanaf 17.30 uur:
Het Airborneplein is vrijdag 20 september vanaf 17.30 uur gesloten voor autoverkeer zodat het publiek veilig een plek kan vinden voor de herdenking. Autoverkeer wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug en de Centrumring. Na de herdenking zal het Airborneplein zo snel mogelijk (rond 20.30 uur) vrijgegeven worden
>Fietsrotonde Airborneplein (Berenkuil) gesloten op 20 september vanaf 16.30 uur:
Ook de Berenkuil, het plein waarvan (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken, is op vrijdag 20 september van 16.30 uur tot ongeveer 20.00 uur afgesloten.
>Oranjewachtstraat gesloten op 20 september vanaf 20.00 uur:
De Oranjewachtstraat is vanaf ongeveer 20.00 uur tot 24:00 uur afgesloten. De binnenstad blijft via omleidingen bereikbaar.
>Eusebiusbinnensingel gesloten op 20 september vanaf 17.30 uur:
De Eusebiusbinnensingel is vanaf 17.30 uur tot zaterdagmorgen 21 september 7.00 uur afgesloten. 
>Milieuzone en de omleidingen:
Enkele wegomleidingen worden door de milieuzone geleid. De milieuzone die normaal gesproken op deze omleidingsroutes geldt, is niet van kracht tijdens de omleidingen en wegafzettingen in verband met de herdenkingsavond Slag om Arnhem.