Het Airborne Museum Hartenstein is Kidsproof!

Foto: Airborne Museum Hartestein

Het Airborne Museum Hartenstein heeft de prestigieuze titel ‘Kidsproof’ verdiend. Dit bijzondere keurmerk wordt toegekend door Museumkids, onderdeel van de Museumvereniging.

Dit jaar mogen 77 musea in Nederland deze titel dragen. Er zijn meer dan 15.000 museuminspecties door enthousiaste kinderen uitgevoerd.

De Slag om Arnhem bij Villa Hartestein

De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen ze het verhaal van de Slag om Arnhem.
Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen.
Airborne Museum at Hartenstein, Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek.

Kinderen zeggen over het Airborne Museum Hartenstein

  • “Heel interessant, met een boeiende audiotour en interactieve elementen waar je nog meer informatie kunt ontdekken. De hele ervaring is gewoon geweldig!”
  • “Dit museum is prachtig en enorm boeiend. Er is zelfs een spannende speurtocht die ik zeker zou aanbevelen. Het is fascinerend om alle wapens te zien die gebruikt zijn tijdens de slag om Arnhem. De ‘Airborne Experience’ geeft je echt een intense beleving.”
  • “Dit museum is werkelijk prachtig, en de -3e verdieping (hoewel die tentoonstelling geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar) is gewoonweg geweldig!”

Bezoekers hebben een Museum Pass of kopen een kaartje.

Airborne Museum at the Bridge (Arnhem)

Airborne Museum at the Bridge in Arnhem is de museale dependance  van het Airborne Museum at Hartenstein. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne Museum at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne Museum at the Bridge, Rijnkade 150, 6811 HD Arnhem, is gratis te bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen