Foto-expositie ter ere van Zijne Majesteit Koning Charles III geweest in het Airborne Museum Hartenstein

Foto: Airborne Museum

De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum in Oosterbeek vertellen ze het verhaal van de Slag om Arnhem.

Ter ere van de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III op 6 mei 2023 in Londen, heeft de Britse Ambassade in Den Haag samen met Visit Britain een bijzondere foto-expositie samengesteld. Deze expositie bood een korte introductie op de kroning en toont de banden van Koning Charles met Nederland. Na een reis door heel Nederland was de expositie te zien in het Airborne Museum Hartenstein tot 25 september. Dit is de laatste plek waar de expositie te zien was.

Koning Charles III
Prins Charles in 2004 bij het Airborne Museum

De expositie

Ze blikken terug op onder andere zijn bezoeken aan Arnhem ter herdenking van de Slag om Arnhem en zijn deelname aan vieringen met de Nederlandse Koninklijke Familie. Bij die gelegenheden bezocht Charles meer dan eens het Airborne Museum in Oosterbeek.

Airborne Museum at HartensteinKing Charles III

De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen ze het verhaal van de Slag om Arnhem.
Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen.

Airborne Museum at the Bridge

Airborne Museum at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne Museum at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne Museum at the Bridge is gratis te bezoeken.

Praktische informatie Airborne Musea

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen