Evensong Airborne herdenkingsdienst op 18 september

Foto: Oude Kerk Oosterbeek

Op de Airborne zondag, 18 september, vindt om 16.30 uur in de Oude Kerk in Oosterbeek de jaarlijkse Service of Choral Evensong plaats. Deze dienst vindt zijn oorsprong in de Anglicaanse kerktraditie en wordt mede georganiseerd door de Anglicaanse Kerk Arnhem-Nijmegen.

Ook is er een Engels-Nederlandse herdenkingsdienst in de Oude Kerk om 9.00 uur. Plaatsgenoten en Airborne gasten, die zich betrokken voelen bij deze Airborne Evensong zijn van harte uitgenodigd. De toegang is vrij.

Donkere dagen van de Slag om Arnhem

We herdenken in deze dienst de donkere dagen van de Slag om Arnhem in 1944, in het bijzonder de gebeurtenissen rondom deze Oude Kerk. De Engelstalige, Anglicaanse liturgie, geleid door Revd. Dorienke de Vries, bevat onder andere diverse hymnes die afwisselend in het Engels en Nederlands worden gezongen door de gemeente en het Oecumenisch Projectkoor van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze onder leiding van Danny Nooteboom. Ds. Irene Pluim gaat voor in de overdenking. Dick van der Meer begeleidt de dienst op het orgel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen