Op last van burgemeester Marcouch is recent in Elderveld opnieuw een flatwoning gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.
De politie heeft aan het Driemondplein grote handelshoeveelheden drugs en versnijdingsmiddelen aangetroffen. Eerder is een soortgelijke woning aan het naburige Schipholplein gesloten, eveneens wegens drugs en benodigdheden voor de drugshandel.
Veilige leefomgeving nodig voor kinderen
Het controlebezoek van de politie volgde op een melding bij Meld Misdaad Anoniem. De politie trof bijna 1 kilo softdrugs aan, rond de 300 gram cocaïne, 145 ml GHB en verder ook versnijdingsmiddelen. Net als bij de eerdere sluiting aan het naburige Schipholplein sluit deze flatwoning voor drie maanden, een periode die nodig is om de loop naar het pand te stoppen, herhaling voor te zijn en de rust te herstellen. Burgemeester Ahmed Marcouch: "Onze opgroeiende kinderen hebben juist een veilige leefomgeving nodig met mensen aan wie zij zich kunnen optrekken, geen straatdealers die op drugspanden afkomen."
Hotspot
De inspanningen voor leefbaarheid en veiligheid zijn groot, blijkens veiligheidsplannen voor deze hotspots waar bewoners en bezoekers van beide naburige flatgebouwen veel overlast ondervinden in wijken die ontwricht worden door criminelen. Marcouch, die stelt dat jongeren juist een wijk vol buurtgenoten nodig hebben die zich opstellen als mede-opvoeders, naast ouders en docenten: "Woningen zijn voor bewoners, die hier leven, opgroeien en bijdragen aan de samenleving."
Complimenten voor woningcorporaties, agenten en handhavers
In heel Arnhem heeft de politie in de periode 2019-2023 bij elkaar
meer dan 250 drugslocaties opgerold, zoals drugslabs, hennepkwekerijen,
opslaglocaties en dealpanden. De burgemeester complimenteert de
woningcorporaties, agenten en handhavers die de meldingen oppakken en
opsporen: "Zij sluiten panden om ons te beschermen tegen de gevaren.
Melden helpt
Wat blijft na de jaarlijkse campagne ‘Samen Weerbaar’ die met vijftien Gelderse gemeenten, politie, RIEC en andere veiligheidspartners oproept, zijn de meldingen. die worden altijd nagetrokken, de panden bezocht en de observaties verzameld. De aanzeggingsbrieven laat de burgemeester aan huis bezorgen. Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 en bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of de website van meldmisdaadanoniem.nl.