Gemeente Arnhem doneert €1,- per inwoners aan Giro 555 voor aardbeving Turkije en Syrië

09 feb 2023, 11:07 112
giro555turkijke
Arnhem doneert €1,- per inwoner aan Giro 555 van het Rode Kruis. Dat komt neer op een bedrag van ruim €165.000.
Deze bijdrage is voor de eerste nood, zoals drinkwater, medische hulpmiddelen en tenten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Deze ramp treft veel Arnhemmers

Wethouder internationale samenwerking Maurits van de Geijn: “Als gemeente vinden we het belangrijk om een financiële bijdrage te leveren. Onze steun en gedachten gaan uit naar iedereen die op enigerwijze door deze natuurramp getroffen en/of betrokken is. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze onzekere tijd. Deze ramp treft veel Arnhemmers, in de eerste plaats natuurlijk hen die familie, vrienden en kennissen hebben in het getroffen gebied. Ook van andere inwoners vernemen we dat zij intens meeleven," aldus Van de Geijn. "Terwijl de reddingsteams hun werk doen, zijn hulporganisaties begonnen met het inzamelen van geld om in het rampgebied eerste hulp te bieden.”

Ook meehelpen?

Het IBAN-nummer van Giro 555 is NL08 INGB 0000 0005 55 (7 nullen, 555), te name van Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.
Soms werkt het niet om 555 als gironummer te gebruiken in een bankoverschrijving (met name mobiel). Gebruik dus voor de zekerheid het volledige IBAN nummer.
Tijdens een Giro555-actie kunt u ook online doneren via het donatiefomulier .