112

Grote brand in Duiven bij autosloperij

Foto: Brandweer online

Op de Maststraat in Duiven is vrijdagochtend een grote brand bij een autosloperij uitgebroken. Hulpdiensten uit de verre omgeving zijn massaal naar Duiven uitgerukt.

De autosloperij bevindt zich op een industrieterrein in Duiven, vlak bij Arnhem.

GRIP

De eerste alarmering voor de brand kwam om 08.30 uur binnen. De brandweer spreekt inmiddels van een zeer grote brand. Inmiddels heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). GRIP is de naam van de werkwijze waarmee bepaald wordt hoe de coördinatie tussen hulpverleningsdiensten verloopt. In deze procedure is de centrale gedachte dat grotere incidenten meer onderling gecoördineerd afgehandeld moeten worden. Omdat er meer middelen en bestuurslagen betrokken (kunnen) raken, moet er multidisciplinair afgestemd worden over de incidentbestrijding.(Wikipedia, red.).
Omwonenden en inwoners van omliggende plaatsen hebben om ongeveer 10.15 uur een NL-Alert gekregen dat er een brand was met veel rook in Duiven. Iedereen was gewaarschuwd om naar binnen te gaan en de ramen en deuren te sluiten bij last van de rook. Ook werd geadviseerd de ventilatie uit te zetten.
Nadere informatie en updates op twitter @CrisisGM (en @BrandweerGM red.).

Meldingen op Twitter

-Noodmelding Brand met veel rook in Duiven. Als u last van rook heeft: ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit. Nadere informatie en updates op twitter.
-Brand Duiven: brand nog niet onder controle, er is sprake van grote rookontwikkeling. Dringend advies om ramen en deuren te sluiten in gebied met rook, mechanische ventilatie uitschakelen.
-Duiven Maststraat: zeer grote brand bij autosloopbedrijf. Veel rookontwikkeling richting Westervoort. Blijf uit rook, zet ventilatie uit. Kom niet naar de locatie, geef hulpverleners de ruimte.
In hoeverre kan ’t kwaad? Ben aan t werk op de Blankenweg (Arnhem) en de asdeeltjes vliegen in het rond.

Rookwolken zijn te zien, ook in Arnhem

De rookwolken waren vanuit de wijde omtrek te zien, zo ook in Arnhem. Als mensen last hebben van de rook wordt aangeraden deuren en ramen te sluiten. Er waren ook diverse ontploffingen te horen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden