112

Record verkeersdrukte rond Arnhem

Foto: ANP

Tijdens de avondspits ontstond een enorme verkeersdrukte rond Arnhem als gevolg van de sneeuwval. De ANWB noemt het de drukste spits ooit.

Het verkeer in vrijwel het hele land ondervond tijdens de avondspits flinke hinder van de sneeuwval. Omstreeks 17.45 uur stond er 2296 kilometer file op de Nederlandse wegen. Het verkeer in en en rond Arnhem en Nijmegen was compleet vastgelopen, aldus de ANWB. Op de A28 tussen Utrecht en Zwolle moesten weggebruikers rekening houden met ruim twee uur vertraging. Tussen Utrecht en de Duitse grens en naar het zuiden ondervindt het verkeer veel overlast.

Strooiwagens

Vooral tijdens een sneeuwbui of wanneer er een strooiwagen rijdt, vordert het verkeer langzaam. De gemiddelde snelheid op de snelwegen is zo’n 30 kilometer per uur. Op de binnenwegen vaak nog langzamer. Grote ongelukken zijn niet gebeurd, omdat de verkeersdeelnemers hun rijgedrag aanpassen.

In de Randstad is het bijna overal gestopt met sneeuwen. Daar valt de verkeersoverlast dan ook mee. De sneeuw trekt verder naar het oosten. In Arnhem en omgeving kan het vannacht nog flink blijven sneeuwen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden