112

Geur verraad hennepkwekerij

Naar aanleiding van meldingen van een hennepgeur, heeft de politie donderdagochtend 2 oktober een hennepkwekerij ontmanteld aan de Geitenkamp in Arnhem. Eerder deze week werden ook al hennepkwekerijen ontdekt en ontruimd in de stad.

De meldingen van een hennepgeur kwamen uit de buurt van de woning. Agenten gingen kijken en ontdekten in een slaapkamer 96 planten. Ook werd 4,4 kilo aan henneptoppen aangetroffen. De elektriciteit voor de kwekerij werd buiten de meter om verkregen. 
De bewoner is aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Eerder deze week werden hennepkwekerijen ontdekt en ontruimd aan de Sonsbeeksingel en het Kleefseplein.
Hennep kweken strafbaar
Het wordt vaak als ‘vreemd’ ervaren: Een joint roken mag, maar hennep kweken mag niet. De politie benadrukt dat ‘behalve dat kweken strafbaar is, is het vaak erg gevaarlijk voor de omgeving.’ Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Dit kan zeer brandgevaarlijke situaties opleveren, zeker wanneer de combinatie water er bij komt kijken. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
 
Wanneer u vermoedt dat er bij u in de buurt gekweekt wordt, kunt u de politie bellen: 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Bron: politie.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden